Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ferguson: "Ez az utóbbi húsz év legjobb Manchester United-je"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rendkívül elégedetten nyilatkozott a hétvégi fordulót követően a Manchester United menedzsere csapata teljesítményéről. A 21 éve a klub szakmai munkáját vezető Sir Alex Ferguson szerint a jelenlegi pályafutása legjobb Manchestere, ami nem csekélység, ha az elmúlt 15 év eredményeit nézzük.

Sir Alex Ferguson kilenc bajnoki címet, öt FA-kupát, egy Bajnokok Ligáját, egy Kupagyőztesek Európa Kupáját és egy Világkupát nyert a Manchester United élén - hogy csak a fontosabb címeket említsük.

A skót szakember véleménye gyakorlatilag szent az Old Traffordon, így különös fontossággal bír az a nyilatkozata, mely szerint a jelenlegi a legjobb csapat, mellyel manchesteri pályafutása során dolgozott.

A bajnoki címvédő a legutóbbi fordulóban sima 2-0-s győzelemmel jutott túl a Blackburn együttesén, ráadásul a sérült csatárcsillag, Wayne Rooney nélkül. A gólokat az a Cristiano Ronaldo szerezte, aki már idénybeli tizedik találatánál jár.

"Szent meggyőződésem, hogy ez a legerősebb keret, amivel valaha is dolgoztam. Egy nagyon jó szellemű fiatal csapat jött össze, amely bátran játszik és akar is játszani. Nyerni akarnak valamit, amire szerintem jó esélyük is van" - vélekedett Sir Alex Ferguson.

A Manchester a legutóbbi 10 mérkőzéséből kilencet megnyert, nem utolsósorban a félelmetes Tevez-Rooney csatárkettősnek köszönhetően. Utóbbi ráadásul sérülés miatt hiányzott a Blackburn elleni mérkőzésről. Helyén az a Louis Saha játszott, aki február óta nem volt kezdő bajnokin, és msot sem zavart túl sok vizet, ám a szakvezető ennek ellenére elégedett volt vele.

"Azt hiszem, hogy olyan támadóink vannak, akik közül valamelyik biztosan szállítja a gólokat. Most ez Cristiano (Ronaldo - a szerk.) volt, de Tevez és Saha is jól dolgozott. Ryan Giggs is fantasztikus volt, különösen a második félidőben" - nyilatkozta Sir Alex.

"Ronaldo is egy lehetséges megoldás a csatársorban, de Saha a visszatérése utáni első mérkőzésen nagyon jól játszott. Elővigyázatosságból cseréltem le, hogy két hét múlva a rendelkezésünkre tudjon állni" - mondta a szakvezető.