eur:
388.6
usd:
360.9
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Miért nem kell a világsztár a szövetségi kapitánynak?

Spanyolországban és szerte a nagyvilágban csak kevesen értették, miért maradt ki ismét a spanyol válogatottból a gólrekorder, az ismét remek formába lendült Raúl. A Real Madrid csillagának a helye azt követően különösen nyilvánvaló lenne a keretben, hogy David Villa megsérült. Ám Raúl nem kapott, s nem kap meghívót - alighanem személyes okokból.

Az AS című madridi napilap kiderítette, hogy Raúl, aki eddigi 102 mérkőzésén 44 gólt szerzett a válogatottban, nagy valószínűséggel nem kap többet meghívást Luis Aragonestől.

A kapitány még a világbajnokság alatt orrolt meg rá, s tartja a haragot, függetlenül attól, hogy tavaly ősszel Raúl még három mérkőzésen játszott. Ám sem neki, sem a csapatnak nem ment akkor, Aragones pedig benne látta a bűnbakot.

A világbajnokságon kezdődött

Kettejük ellentéte a világbajnokságon kezdődött. Az első, ukránok ellen 4-0-ra megnyert mérkőzés után Raúl és a tartalékkapus, Santiago Canizeres (Raúl legjobb barátja Morientes mellett a futballisták közül) nyíltan kritizálták a kapitány taktikáját és az összeállítást.

A második találkozón, Tunézia ellen, Raúl mégis kezdett, sőt gólt szerzett, de aztán a kapitány lecserélte. Este, a vacsoránál, az éppen vörösbort töltő csatár hangosan megjegyezte: "Nekem itt már legfeljebb csak a pincér szerepe jut."

"Szkanderezni akarnak velem"

Paradox módon ellentmondott ennek Aragones döntése, hiszen a szaúdiak ellen Raúl megint kezdett - igaz, e találkozón a kapitány, a biztos továbbjutás tudatában, pihentette legjobbjait. Ugyanakkor az idős edző reagált a sajtónak a kritikákra: azt mondta, neki úgy tűnik, az idősebb játékosok szkanderezni akarnak vele.

Aztán a következő meccsen a spanyolok kiestek, miután kikaptak a franciáktól. Raúl megint nem rejtette véka alá a véleményét: azt mondta, most aztán kíváncsi arra, mivel mentegeti magát a kapitány, miután az általa favorizált játékmesterekkel kiesett a csapat a világbajnokságról.

Kihangsúlyozta a játékmesterek szót, miután Aragones telerakta a középpályás sorát védekező játékosokkal, mint Xavi, Xabi Alonso és Fabregas. A szövetségi kapitány nem szólt semmit, csak megjegyezte, két játékosa megtett mindent azért, hogy többet nem hívja meg őket a válogatottba.

Utóbb látszólag megbocsátott Raúléknak, de a csapatkapitányt az őszi, északírek elleni vereség után, bárki is követelte hangosan a spanyol sajtóban, egyszer sem hívta meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×