eur:
389.68
usd:
363.57
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A kapitány Janics lenullázása ellen küzd

Részben elfogadta Fábiánné Rozsnyói Katalin kritikáit Angyal Zoltán, a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya. A szakvezető szerint ugyanakkor nem szabad elvenni az olimpiai szereplés lehetőségét Janics Natasától.

Fábiánné Rozsnyói Katalin az InfoRádió hétvégi sportmagazinjában az ön szemére vetette, hogy nyolc hónapig nem követte figyelemmel versenyzői felkészülését, és azt is nehezményezte, hogy megállapodásukkal ellentétben a szegedi Világkupán megpróbálta egy hajóba ültetni 200 méteren Kovács Katalint az edzőnő csoportjából távozott Janics Natasával. Mennyit fogad el Fábiánné kritikáiból?

Valamennyit el kell, hogy fogadjak, hiszen szövetségi kapitányként fontos feladatom a kapcsolattartás. Elismerem, hogy többet kellett volna velük lennem, de az azért nem fedi a valóságot, hogy nyolc hónapig nem foglalkoztam a csoporttal. Ez négy hónapra, nagyjából a téli időszakra volt tehető. Kovács és Janics tervezett összeültetése előtt egyébként felhívtam telefonon Kati nénit, aki Natasa neve hallatára befejezte a beszélgetést. Ezután már én is nagyon dühös lettem, és jártam a magam útját.

Fábiánné azt is elárulta, hogy körülbelül egy hete hosszabban is beszélgettek. Jutottak-e valamire?

Nem igazán. Én messzemenőkig elismerem az ő munkáját, de azt nem tudom elfogadni, hogy a tőle távozó versenyzőket ki kell zárni, ki kell rekeszteni minden csapathajóból. Ha ezután esetleg nézeteltérése támad Kovács Katalinnal, Paksy Tímeával vagy bárkivel a csoportjából, majd különválnak az útjaik, akkor azt a versenyzőt is le kell nullázni, csak mert nem vele dolgoznak?

Mindenképpen betenné valamelyik olimpiai csapathajóba Janics Natasát az olimpián?

Ha Natasa olyan eredményeket produkál, mint a páros vagy a négyes bármelyik tagja, akkor igenis azt szeretném, hogy számításba kerülhessen. Ha jövőre például egyesben második lenne a válogatóversenyen, semmiképpen nem lenne elfogadható számomra, ha kimaradna a csapatból. Ez ellen küzdök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×