eur:
390.78
usd:
365.46
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hős lett a Chelsea beugró kapusa

A Chelsea nyerte a Stamford Bridge-en a labdarúgó Bajnokok Ligája nagy érdeklődéssel várt szupermérkőzését. A találkozót Didier Drogba a 47. percben elért gólja döntötte el. Jól védett a két sérült társa helyére beugró, a "Kékeknél" újoncnak számító Hilário.

Az A csoportban játszott Chelsea-Barcelona találkozón az első félidő azok véleményét erősítette, akik úgy vélték, nem lenne az ismert előzmények után egyik csapat sem túlságosan szomorú egy döntetlennel.

Drogba: akárcsak a Liverpool ellen

Didier Drogba a második félidő elején lőtt pazar, a szeptemberben a Liverpoolnak rúgótt góljára kísértetiesen emlékeztető találata azonban alaposan megváltoztatta a játék képét: más sebességfokozatra kapcsoltak a csapatok. A hátrányba került Barcelonának akadt aztán tíz jó perce, de a Chelsea visszavette a kezdeményezést, s akár jóval nagyobb különbséggel is nyerhetett volna. Sevcsenko, Drogba és Robben is lőhetett volna még egy gólt. A londoniaknál - a kirúgásaitól eltekintve - jól védett a sérült Cech és Cudicini helyére beugró Henrique Hilário. A Barcelona 2005 márciusa óta először kapott ki a Bajnokok Ligájában - akkor is a Chelsea nyert ellene, a Stamford Bridge-en.

A Levszki közel egy teljes félidőn át jól tartotta magát Brémában, de a 45. percben Naldo szabadrúgása után a labda a sorfalban állók lábai között besurrant a kapuba. A második játékrész újabb brémai brazil gólját hozta: a 73. percben Diego állította be a v égeredményt.


Schweinsteigerrel nem bír Ricardo

A B csoportban az Inter kilenc perc alatt eldöntötte a Szpartak Moszkva elleni mérkőzést. Mindkét találatban két, az idény során eddig kevesebb szerephez jutott játékos csillogott: az uruguayi Recoba előkészítései után Julio Cruz talált a kapuba. Az argentin csatárnak ezek voltak az első góljai az idényben. A második félidőben a Szpartak Pavljucsenko révén szépített, de ez már nem befolyásolta, hogy az Inter megkezdte a felzárkózást.

Lisszabonban Bastian Schweinsteiger a hazaiak válogatott kapusa, Ricardo hibájából szerzett gólt. Kettejüknek ez volt a második párbaja az idén, az elsőben a német középpályás "két és fél" gólt lőtt a portugál kapusnak a világbajnokság bronzmeccsén. Most megint legyőzte. Két hét múlva nem találkoznak a pályán: a 47. percben Schweinsteiger piros lapot kapott, s ezért kénytelen kihagyni a következő mérkőzést.

{{keretes_cim}}

Sporting CP-Bayern München 0-1
Inter-Szpartak Moszkva 2-1

1. Bayern M. 9
2. Sporting 4
3. Inter 3
4. Szpartak 1


Crouch: jó fej

A C csoportban Eric Gerets, a Galata edzője váratlan húzással kihagyta a legendás Hakan Süürt a csapatából, s a szerb Ilicset játszatta a helyén. Jó húzásnak bizonyult, mert a csatár a 19. percben vezetést szerzett a PSV ellen. A folytatás ellenben a hollandoké volt: az 59. percben Mondragon nagy hibájából Kromkamp, majd a 72. percben Arouna Koné talált a kapuba.

A másik találkozón a Bordeaux ismét veszített hazai pályán. A Liverpool Peter Crouchnak köszönhette a győzelmet: a mezőny legmagasabb tagja erőteljes fejessel vette be Ramé hálóját.


A Valencia harmadik győzelme

A D csoportban a Valencia sima győzelmet aratott a gyengén játszó Sahtar ellen. Mindkét gólt David Villa szerezte, előbb egy ajándéklabdát a kapuba küldve, majd Joaquin beadása után a hálóba fejelve. A spanyolok az első félidőben eldöntötték a mérkőzést.

A Roma éppen csak annyit adott ki magából Pireuszban, amennyi a győzelemhez kellett. A találkozó egyetlen gólját a világbajnok középpályás, Simone Perrotta szerezte, a 76. percben.

Valencia-Sahtar 2-0
Olympiakosz-Roma 0-1

1. Valencia 9
2. Roma 6
3. Olympiakosz 1
4. Sahtar 1


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×