Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bemutatták az új Hondát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egymás után leplezik le az új autókat a Forma-1-ben. A McLaren hétfőn küldte pályára új versenygépét, a Ferrari kedden a múlt héten is tesztelt autót vetette be, a Honda pedig szerdán mutatta be idei konstrukcióját.

Barcelonában bemutatták a Forma-1-es Honda csapat új autóját. Az istálló ebben a szezonban mindenképpen szeretne futamgyőzelmet ünnepelni, ez 1999 és 2005 között egyszer sem sikerült a BAR-Honda néven szerepelt csapatnak.

Yasuhiro Wada, a Honda Racing Development elnöke kiemelte, hogy 1968 óta most először szerepel a Honda más névadó partner nélkül a Forma-1-ben. Geoffrey Willis technikai igazgató hangsúlyozta, hogy a mostani autó négy év munkájának az eredménye.

Nick Fry csapatfőnök azt hangoztatta, hogy szerinte a Hondáé a legerősebb versenyzői gárda. A Honda a hosszas huzavona után megtartott angol Jenson Button mellett a Ferraritól érkezett brazil Rubens Barrichellót indítja az idei futamokon. Barrichello érkezésével nagyobb csapaton belüli küzdelmet és jóval több pontot is várnak a csapat vezetői.

Ismét az angol Anthony Davidson lesz a csapat tesztpilótája. 2004-hez hasonlóan ezúttal is Button honfitársa szerepelhet a nagydíjhétvégék első napján is a Honda harmadik autójával.

Tavaly a japán Takuma Sato rengeteg hibát elkövetett a versenyeken, nem egy balesetet okozott, így többször meg is büntették, és mindössze egy pontot szerzett Button 37 egységével szemben. Barrichello a gyengélkedő Ferrarival 38 ponttal zárt, éppen annyival, mint a BAR-Honda összesen.