eur:
392.24
usd:
366.07
bux:
66793.58
2024. április 26. péntek Ervin

Tíz pontra nőtt a Barcelona előnye

Kipukkadt a pamplonai meglepetéscsapat, az Osasuna, amely ezúttal a Villarreal otthonában kapott ki. A Valencia kihasználta fő riválisa vereségét, és előrelépett a második helyre a tabellán. Az éllovas Barcelona Eto'o nélkül is legyőzte az Alavest.

Úgy tűnik, hogy az előző évvel véget ért az Osasuna sikersorozata a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A pamplonai gárda 2006-ban sorra veszíti el meccseit, így már csak a harmadik a tabellán. Az Osasuna most a Villarreal vendégeként kapott ki 2-1-re. Igaz, a házigazda két büntetőből szerzett góllal fordított a sokáig vezető pamplonaiak ellen.

Az elmúlt hetekben egyre markánsabban futballozó Valencia David Villa duplájával 2-0-ra győzött a Betis pályáján, és már a második a tabellán. Sokkal többet már is nem várhatnak a Valencia-szurkolók: a Barcelona elérhetetlen és nem hibázik.

A katalánok vasárnap este az Alavest győzték le 2-0-ra. A sereghajtó vendégek az első félidőben még tartották magukat, sőt, egyszer a felső léc mentette meg a Barcelonát a góltól, de a szünet után nem sokkal Henrik Larsson lehűtötte a lelkes Alaves-játékosok kedélyét, majd Ronaldinho elhibázott büntetője ellenére sem úszta meg az utolsó helyen álló gárda a kétgólos vereséget, mert a hajrában Lionel Messi is eredményes volt.

A Barcelona ezúttal az Afrika Kupán szereplő Samuel Eto'o nélkül állt ki a meccsre, de így is folytatta győzelmi sorozatát: az új rekord 18 győztes tétmeccs. Az előny pedig már 10 pont a tabellán.

További eredmények a 20. fordulóból:
Deportivo La Coruna-Mallorca 2-2
Getafe-Espanyol 5-0
Santander-Sevilla 2-3
Málaga-Celta Vigo 0-2

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×