Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hősök és ősök a Nemzeti Múzeumban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A hősök és a hősiesség ihlette a szombati Múzeumok éjszakája programjait a Magyar Nemzeti Múzeumban, amelynek homlokzatát ezen az estén különleges fényfestés díszíti majd.

A programok már 14 órakor elkezdődnek: kerti hőstalálkozó várja a családokat óriás társasjátékokkal és slackline-bemutatóval, kötélen egyensúlyozva a "hősködők" próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat is - közölte az MTI-vel a Nemzeti Múzeum.

A Múzeumkertbe érkezik a Magyar Vöröskereszt véradókamionja is, az épületbe pedig betoppannak a Minyonok, akikkel lehet saját minyonbábut készíteni és mesés foglalkozásokon részt venni.

Az est folyamán mindenki felfedezheti a Nemzeti Múzeum kiállításait: a Tündérkert titkos ezüsttallérjait, Nemzetünk kincsét, az '56-os forradalom Rejt/Jel/képeit és a Megmentett műkincseket. Mindebben tárlatvezetésekkel segítenek a múzeum kurátorai és a meghívott előadók: Sebestyén Márta népdalénekes, Sebő Ferenc énekes, zeneszerző, Sümegi György művészettörténész, valamint Törő István műgyűjtő.

A Rejt/Jel/képek '56 - A forradalom titkos művészete című kiállításba látogatók az elsők között láthatják eredetiben Marc Chagallnak a magyar forradalom előtt tisztelgő képét, az állandó kiállításban pedig a Budapesti Operettszínház repertoárjából Marie Antoinette, Sissi és Abigél történetébe hallgathatnak bele, eredeti műtárgyak között.

A díszteremben a közönség "visszatáncolhat" az 1950-es évekbe, és rockabillyzhet a Mystery Ganggel, de pihentető mozizásra is lesz mód: a Nemzeti Múzeum a Szerencsés Dániel, a Megáll az idő és a Szamárköhögés című filmeket tűzi műsorra.