eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin

Szirtes Ági lubickolós szerepei

Mennyire volt szerelmes Szirtes Ági az apjába? Mi kell ahhoz, hogy este "jól tudjon sírni"? Mitől "lubickolós" egy szerep? Egyebek mellett erről is beszélt Szirtes Ági az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kossuth díjas színművész számára mindmáig a Csehov hősnők és a Három nővér Irinája a legmeghatározóbb.

A nehéz szerep is lehet könnyű Szirtes Ági számára - mondja a színművész az InfoRádió Aréna című műsorában. A nehéz szerep megugrandó feladat és örömforrás egyben, tehát "könnyű" is. A Katona József Színházban viszonylag kevés a "lubickolós szerep" - vetette fel Kocsonya Zoltán műsorvezető Szirtes Áginak, aki erre így felelt: "Ne mondja már, hogy a Három nővér nem ilyen volt!" Iszonyú koncentrációt igényelt, ráment 10 év az életemből, de ötcsillagos 10 év volt - tette hozzá a színésznő.

Mint mondta, a Portugál is lubickolós szerep, amelyben 17 éve játszik, most lesz a kétszázötvenedik előadás. Volt olyan, hogy hetente kétszer ment, akkor viszont a másodat már utáltam - árnyalta a képet.

Szirtes Ági számára a Roberto Zucco is lubickolós darab volt, "és bármennyire meglepő, a Medea szintén.

A Három nővér annyira meghatározó Szirtes Ági számára, hogy az öltözőjébe is egy olyan asztal került, amely a legendás darab díszlete volt. Még a háza is "csehovos", de "ez véletlen, nem vagyok bolond" - mondja az Arénában. Irina szerepe a 10 év alatt életformává vált, tréningezni kellett a boldogtalanságra. "Be kellett engednem sok rosszat, hogy este jól tudjak sírni, de ez ösztönösen működött."

A beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×