eur:
390.95
usd:
365.39
bux:
68205.31
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Világsztárok a magyar rendező új filmjében

Befejeződött az Evening (Este) című film forgatása, melynek Koltai Lajos személyében magyar rendezője van. A szereposztás pedig egyenesen parádés: Vanessa Redgrave, Meryl Streep és Glenn Close. A film forgatókönyvét a világhírű Michael Cunningham írta.

Befejezte Evening (Este) című filmjének forgatását Koltai Lajos. A rendező világsztárokkal dolgozott együtt, hiszen a főbb szerepeket Vanessa Redgrave, Meryl Streep és Glenn Close játssza.

"Minden a Sorstalansággal kezdődött, ekkor figyelt fel rám a Focus Features amerikai filmgyártó vállalat. Felhívtak, hogy azonnal olvassam el a regényből készült forgatókönyvet, amelyet Michael Cunningham, az Órák szerzője készített, Susan Minot Evening (Este) című, 1998-ban írt regénye alapján" - nyilatkozta a Kossuth-díjas, Oscar-díjra is jelölt operatőr.

A film főszerepét, az idős Annt Vanessa Redgrave, a fiatalt Claire Danes alakítja. Ann lányait Toni Collette és Natasha Richardson játssza. A szereposztás érdekessége, hogy Richardson a valóságban is Redgrave lánya.

Meryl Streep és lánya, Mamie Gummer alakítja az idősebb, illetve a fiatal Lilát, Ann barátnőjét. Glenn Close pedig Ann egyik kérőjének édesanyját játssza. Ann feledhetetlen szerelmét Patrick Wilson formálja meg.

A film helyszíne az Egyesült Államokban található Rhode Island. Koltai Lajos elmondta: a forgatásban kisebb szünetet kellett tartani, mert Claire Danes-szel csak jóval később, májusban Londonban találkozott. A munkák szeptemberben kezdődtek újra.

A történet szerint a halálos beteg anya búcsúzik az élettől, visszaemlékezik élete legnagyobb szerelmére, akivel egy baleset miatt sosem tudott együtt élni. Ehelyett köt két rossz házasságot, ezekből két lánya születik, akik a halálos ágya mellett ülnek.

Koltai Lajos az Evening zenéjét Jan Kacmarek Oscar-díjas, lengyel származású zeneszerzőre bízta, akiről azt mondta: "európai lelke" van, egyformán gondolkodtak a filmzenéről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 29. 19:47
×
×
×
×