eur:
390.88
usd:
366.7
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Flags of Iran and Israel
Nyitókép: Manuel Augusto Moreno / Getty Images

Izrael a legérzékenyebb pontján támadhatja Iránt

A Moszad korábbi igazgatója lehetségesnek tartja, hogy Izrael Irán nukleáris létesítményeit célozza majd válaszcsapásában.

A Moszad (Izrael nemzeti hírszerző titkosszolgálata) korábbi titkosszolgálati igazgatója szerint az iráni nukleáris létesítmények megcélzása is terítéken lehet Izraelben, reagálva Irán szombati nagyszabású támadására – írja a Sky News.

Zohar Palti arról beszélt a lapnak Jeruzsálem lehetséges válaszait mérlegelve, hogy „nem kétséges. Jelenleg minden terítéken van”. Ezután hozzátette, hogy ez akár magában foglalhatja az Irán nukleáris létesítményei elleni támadást is.

Irán biztonsági megfontolásokból vasárnap ideiglenesen bezárta nukleáris objektumait, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség pedig két napra kivonta az ellenőreit.

Ugyanakkor a CNN Bezalel Smotrich izraeli pénzügyminisztert idézte, aki azt mondta, hogy az iráni támadásra adott izraeli válaszlépésnek arra kell késztetnie Teheránt, hogy „megbánja azt a pillanatot, amikor egyáltalán megfordult a fejében a támadás gondolata”. Arról is beszélt, hogy Izrael válaszának jellege átformálja majd az ország közel-keleti pozícióját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×