eur:
393.11
usd:
367.78
bux:
67042.09
2024. április 26. péntek Ervin

Feltörték a Clinton Alapítvány rendszerét

Feltételezhetően orosz hekkerek feltörték az amerikai Clinton Alapítvány számítógépes rendszerét - jelentette helyi idő szerint kedd este a Bloomberg hírügynökség.

A hekkertámadás híre alig pár nappal a Demokrata Párt országos bizottsága számítógépes rendszerének megtámadásáról szóló információk után került nyilvánosságra. Akkor a demokratáknak a várható republikánus párti elnökjelöltről, Donald Trumpról gyűjtött anyagait lopták el a hekkerek, akikről a nyomozók megállapították, hogy vélhetően az orosz kormányzat megbízásában dolgoztak.

Az alapítvány számítógépes rendszerének feltörőiről azt gyanítják, hogy a novemberi elnökválasztás előtt akarnak bennfentes információkhoz jutni.

Az alapítvány tisztségviselői nem kommentálták az értesülést.

A Bloomberg - a kampány számítógépes csapatának egyik meg nem nevezett tagjára hivatkozva - azt írta: a Clinton-kampány már április eleje óta tisztában volt azzal, hogy az orosz kormányhoz köthető hekkerek támadták meg az alapítvány informatikai rendszerét, legalább négy alkalommal. Viszont Hillary Clintonnak, a demokraták várható elnökjelöltjének a szóvivője, Glen Caplin azt mondta, hogy a kampánycsapatnak nincs bizonyítéka a hekkertámadásra. Hozzátette: az nyilvánvaló, hogy orosz hekkerek megpróbálják befolyásolni a novemberi választásokat.

A nyomozásban az amerikai titkosszolgálat, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és a Nemzetbiztonsági Ügynökség egyaránt részt vesz, ám egyik szervezet sem nyilatkozott a sajtónak.

Szintén a Bloomberg adott hírt arról, hogy Bernie Sanders demokrata párti szenátort - Hillary Clinton már esélytelen vetélytársát - és Donald Trumpot, a republikánusok várható elnökjelöltjét az illetékes szervek értesítették további lehetséges hekkertámadásokról.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×