eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin

Az amerikai hírszerzés ismerte a támadókat

Az amerikai hírszerzés előtt nagyrészt ismertek voltak a múlt heti párizsi merényletek elkövetői - mondta el a washingtoni képviselőház néhány tagja, miután zárt ajtók mögött tájékoztatást kaptak vezető biztonsági tisztségviselőktől.

Az egyik törvényhozó távozóban elmondta, hogy az egy kivétellel már azonosított támadók szerepeltek az Egyesült Államok repüléstilalmi listáján. Hozzátette még, hogy a múlt pénteki merényletek óta az amerikai hírszerzés illetékesei egy újabb, a támadásokkal kapcsolatba hozott terrorista nevét is feltették a listára.

A képviselők nevük elhallgatását kérve tárták fel a titkosnak minősített tájékoztató néhány részletét.

Azokat a személyeket, akiknek neve felkerül az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hatósága (TSA) által érvényesített repüléstilalmi listára, nem engedik felszállni az amerikai légitársaságok járataira, vagy bármilyen olyan légi járatra, amely az Egyesült Államok területét vagy légterét érinti.

Mac Thornberry, a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának republikánus elnöke csak annyit mondott, hogy ha jól érti, a párizsi támadásokat elkövető terroristák egy része ismert volt az amerikai vezetők előtt.

Az amerikai tengerészgyalogság lapja, a Marine Corps Times kedden úgy értesült, hogy a franciaországi terrortámadást követően a washingtoni külügyminisztérium kérésére megerősítették az Egyesült Államok párizsi nagykövetségének őrizetét.

A lap szerint a diplomáciai képviseletek őrizetére kiképzett quanticói (Virginia) tengerészgyalogos egység erősítésként küldött csapata már hétfőn a francia fővárosba érkezett.

A biztonsági intézkedés hírét Chris Devine őrnagy, a fegyvernem egyik szóvivője megerősítette a Pentagonban.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×