eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

TűzharcokTripoliban

Tűzharcokról számoltak be szemtanúk kedden a líbiai fővárosban, Tripoliban.

A Reuters hírügynökség értesülése szerint a fegyveres összetűzés Tripoli keleti részén, Szúk-el-Dzsuma negyedben zajlott le helyi fegyveres csoportok között. Szemtanúk több órán át tartó fegyverropogásról számoltak be. Hivatalosan egyelőre nem erősítették meg az újabb fegyveres összetűzésről szóló híreket.

A líbiai kormánynak nem sikerült teljesen megszilárdítania a biztonságot az országban azóta, hogy 2011-ben a NATO segítségével egy felkelés eltávolította a hatalomból Moammer Kadhafi diktátort. Újra és újra előfordulnak fegyveres milíciák, bandák és radikális iszlamisták közötti összetűzések.

Tripoliban Szúk-el-Dzsuma volt a Kadhafival szembeni ellenállás egyik központja, miután a felkelés az ország keleti részéből átterjedt a fővárosra.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×