eur:
388.7
usd:
361.8
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Elbarikádozta magát a túszejtő bankrabló

Túszokat ejtett egy fegyveres bankrabló hétfőn a görögországi Pireusz kikötővárosban. A hatóságok próbáltak egyezkedni a férfival, aki végül megadta magát.

Rendőrségi források szerint a külföldi állampolgárságú - feltehetően a volt Szovjetunió területéről származó - rabló két cinkosával, egy göröggel és egy másik külföldivel együtt rontott be a bankba Pireusz belvárosában. A férfinak sikerült elbarikádoznia magát a hivatalban, miután két bűntársát a rendőrök elfogták.

A férfinál állítólag egy lőfegyver és kézigránátok voltak. A helyi média jelentése szerint a rabló - túszait pajzsnak használva - megpróbált kitörni a bankból, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gránátokat. Végül nem sebesített meg senkit, és a sikertelen menekülési kísérlet után visszahúzódott a pénzintézet épületébe.

Két óra után elengedett "több mint tizenöt" embert - a bank alkalmazottait és ügyfeleket -, de három túszt továbbra is fogva tartott. A rendőrök végül körülvették az épületet, és rábírták a férfit, hogy engedje szabadon az utolsó túszokat is, és adja meg magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×