eur:
393.23
usd:
367.93
bux:
67044.93
2024. április 26. péntek Ervin

Önkéntes tűzoltók gyújtogattak Korzikán?

A korzikai hatóságok szerdán letartóztattak két fiatal önkéntes tűzoltót, és vádat emeltek ellenük, amiért "szándékos gyújtogatással okoztak károkat" - közölték igazságügyi források.

A Franciaországhoz tartozó földközi-tengeri sziget főügyésze, Paul Michel közlése szerint mindketten beismerték a tettüket és részletes vallomást tettek. A két férfit bűnszövetkezetben való részvétellel is vádolják, így akár 15 évig terjedő börtönt is kaphatnak tettükért.

Július 8-án, majd 14-én elkövetett bűncselekményük mögött az ügyész szerint saját kicsinyes anyagi érdekeik álltak, mivel "az éjszakai kivonulásért emelt javadalmazás járt nekik". Mint a dél-korzikai tűzoltók parancsnoka, Bruno Maestracci elmondta, "az említett két éjszakán fejenként 19, illetve 38 euró ütötte az önkéntesek markát - a második, nemzeti ünnepen végrehajtott oltásért ugyanis dupla pénzt számolnak el".

A fiatalabbik, 22 éves önkéntes tűzoltó munkanélküli volt, míg idősebbik, 25 éves társa korábban az egyik helyi önkormányzatnál dolgozott. A két férfit hétfőn állították elő a sziget déli részén, ahol a 40 Celsius fokos nyári hőségben hat napja pusztító tüzeknek eddig 6 ezer hektár bozótos és erdő vált martalékává.

Az elmúlt kevesebb mint egy hét alatt nyolc gyújtogatót vettek őrizetbe Korzikán. Közülük kettőt már el is ítéltek hétfőn Bastiában. Egyikük két évi, másikuk nyolc hónapi börtönbüntetést kapott.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Ultimátumot kapott a TikTok – Mégis miért?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist pénteki adása. A műsor első részében a Tiktok anyacége és az amerikai kormány csörtéjéről volt szó, amelynek a vége akár az is lehet, hogy a platformot betilthatják a tengerentúlon. Vendégünk volt Keleti Arthur, kibertitok jövőkutató, az Informatikai Biztonság Napja (ITBN) alapítója. A második blokkban a friss munkaerőpiaci adatokat elemeztük Hornyák Józseffel, a Portfiolio makrogazdasági elemzőjével.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×