eur:
388.48
usd:
360.87
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Lassan hazaérnek a karácsonyi köd kárvallottjai

Nem elég, hogy a brit repülőterek alkalmazottai januárra sztrájkokkal fenyegetőznek, vasárnap és hétfőn az időjárás szólt bele az angliai légi forgalomba. Sűrű köd ereszkedett a legtöbb repülőtérre, és emiatt ezrek számára kezdődött bosszúsággal és csalódással a karácsony.

Azok voltak szerencsések, akik már pénteken vagy szombaton útra keltek, mert vasárnap és hétfőn leszállt a köd.

Kedd délelőttre London gigászi légikikötőjében, a Heathrow-n is helyreállt a rend, de néhány tucatnyian még bolyonganak a pultoknál férőhelyre vadászva, mert a köd miatt vasárnap 86, hétfőn további 60 járat nem tudott felszállni, viszont karácsony napjára változatlanul megtelt minden gép, nincs eladó jegy.

A British Airways egy budapesti járatának indulását is le kellett fújni, sokan hiába várták szeretteiket Ferihegyen, hogy együtt lehessenek velük a szentestén.

Bár az angolok számára a szenteste nem fontos, ők karácsony napján kezdenek ünnepelni, s adják át ajándékaikat, mégis csalódást keltett, hogy ilyen sok járat indulása maradt el.

Volt, aki hazatért, több száz tranzit utas a repülőterek körüli hotelekben szállt meg, mintegy ezren pedig a várócsarnokok padjain vagy a földön aludtak.

Becslések szerint az angol repülőtereken 3,5 millió ember fordul meg idén karácsonykor.

Mostanra felszállt a köd, szürke és borús az idő, esik az eső. A meteorológusok szerint szerdára száraz, derűs, hideg idő várható Angliában, és némi késéssel minden légi utas megérkezhet a családi karácsonyfához vagy a síterepekre, távoli napos tájakra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×