eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin

Megdöbbentő felvétel: "Akar fogadni? Lelövöm őket!"

Agyonlőtt két tolvajt szomszédja pasadenai házának udvarán egy amerikai férfi. Joe Horn éppen a 911-es segélyhívószámon jelentkező operátorral beszélt, amikor a két betörő kimászott az épületből, ő pedig lelőtte őket, így tettét "megörökítették".

A 61 éves Joe Horn akkor hívta a 911-et, amikor észrevette, hogy szomszédja házába két betörő próbál meg bejutni. Üvegcserepek csörömpölését hallotta, majd látta, hogy két férfi feszítővassal veri ki a maradék szilánkokat.

A férfi felkapta tizenkét lövetű puskáját, és tárcsázta a segélyhívószámot.

"Ööö, van egy fegyverem, akarja, hogy megállítsam őket?" - kérdezte Joe Horn.

"Nem, ne tegye - válaszolta az operátor. - Semmilyen vagyontárgy nem ér annyit, hogy lelőjön miatta valakit, oké?"

Három perc után Joe Horn feldühödött, és közölte az operátorral: nem érdekli, mit mond, nem hagyhatja, hogy a betörők bármit is elvigyenek, lőni fog.

"Ne menjen ki a házból. Lelöveti magát, ha kimegy a ház elé fegyverrel a kezében. Nem érdekel, mit gondol" - szólította fel az operátor.

"Akar fogadni? - válaszolta Joe Horn. - Lelövöm őket."

Nem számított, mit mond

Az operátor a beszélgetés során tizenhárom alkalommal figyelmeztette a férfit, hogy ne menjen ki a házból, és ne fogjon fegyvert a betörőkre, érvei azonban hatástalanok maradtak. Úgy tűnik, a férfi mindenáron ölni akart.

Amikor Joe Horn meglátta, hogy a tolvajok kifelé másznak az ablakon, felhúzta a fegyvert és közölte: "Nos, haver, itt jön. Hallja, a puska kattant, én pedig megyek."

"Mozogjatok, halottak vagytok" - kiáltott fel a férfi, aztán durranás következett, meg egy újabb kattanás, ahogy ismét lőszer került a fegyver csövébe. Durranás, kattanás, durranás, kattanás. A tolvajok - két dél-amerikai származású férfi - meghaltak.

A lövöldözés után Joe Horn újra felhívta a 911-et. "Nem volt választásom. Az előkertbe jöttek velem, nem volt választásom. Küldjenek ide valakit, gyorsan" - közölte remegő hangon.

Hős?

Sok szomszédja és honfitársa szerint Joe Horn hős, amiért végzett a tolvajokkal, üzenetet küldve ezzel azoknak, akik ugyancsak betörést fontolgatnak, vannak azonban, akik mélyen elítélik, amit tett. Ügyvédje szerint a férfi csak akkor lőtt, amikor a betörők rátámadtak, ezért, amit tett, jogos önvédelem volt.

Az ügyész szerint ugyanakkor Joe Horn esete bizonyítja, mekkora probléma Texasban - az államban, ahol az emberek vallásos tiszteletben tartják az önvédelem jogát - a fegyverviselés kérdése.

Az ügy próbája lehet az állam önvédelmi törvényének, amely jelenleg engedélyezi az embereknek, hogy halált okozó fegyvert is bevessenek önmaguk, vagyonuk vagy szomszédjuk vagyonának védelmében.

A pasadenai rendőrség még vizsgálja az ügyet, Joe Horn ellen egyelőre nem emeltek vádat.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×