eur:
391.2
usd:
367.05
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tizenhatezren haltak bele tavaly az alkoholizmusba

Németországban a mértéktelen szeszesital-fogyasztás következtében a múlt év során több mint 16 ezren vesztették életüket. Némi reménysugarat az jelent, hogy az előző évek átlagához viszonyítva csökkent a tendencia.

A német statisztikai hivatal most közétett felmérése szerint háromszor annyi férfi hal meg évente idült alkoholizmus következményeként, mint nő. A halál oka szinte minden esetben gyógyíthatatlan májzsugorodás. Így az elhalálozási okok között három százalékos aránnyal a mértéktelen italozás szerepel.

A felmérés fényt derít arra is, hogy a sörfogyasztásról közismert Bajorországban a legalacsonyabb az arány, ugyanis míg 100 ezer bajor közül csupán 13-nak végzete a szeszesital, az északi Mecklenburg-Előpomerániában már 34-en halnak bele a mértéktelen italozásba.

A statisztikai adatok között azonban akad egy reményt keltő utalás is: e szerint az elmúlt évek során - ha szerény mértékben is - de csökkent az italozás következtében meghaltak száma.

Míg 1995-ben 100 ezer közül 21 esetben követelt emberéletet az alkohol, tavaly már csak 18-an haltak meg italozás által okozott májzsugorodásban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×