eur:
389.46
usd:
362.52
bux:
67950.08
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Fasiszta-e az egyik szlovák kormánypárt? - 70 millió a tét

A Szlovák Nemzeti Párt feljelentést tett Duray Miklós ellen. A szlovák kormányban résztvevő párt 10 millió koronát (mintegy 70 millió forint) követel a Magyar Koalíció Pártja ügyvezető alelnökétől, amiért Duray Miklós fasisztának nevezte a szervezetet.

A Szlovák Nemzeti Párt azt nehezményezi, hogy Duray Miklós az InfoRádió július 28-án elhangzott műsorában fasiszta pártnak nevezte a Szlovák Nemzeti Pártot (SNS), amely helyet kapott Robert Fico új kormányában.

A Ján Slota vezette párt nem csupán bocsánatkérést, hanem 10 millió korona, azaz több mint 70 millió forint kártérítést is követel Duray Miklóstól.

Anna Belousová, a párt alelnöke a SITA hírügynökségnek kijelentette: Duraynak most be kell bizonyítania, hogy a Szlovák Nemzeti Párt valóban fasiszta párt-e, ellenkező esetben kénytelen lesz 10 millió koronát fizetni.

Az esetleges kártérítést a Szlovák Nemzeti Párt az ország déli részében folytatott tevékenységére akarja költeni, azzal a céllal, hogy kinyissa az ottani emberek szemét, és lássák, mi is megy végbe Szlovákiában - mondta a nemzeti párt első alelnöke.

Büntető helyett polgári per

Az SNS jogi képviselője szerint most azért kezdeményeznek polgári jogi pert Duray Miklós ellen, mivel a korábbi büntetőjogi feljelentések nem voltak eredményesek.

Az MKP politikusa ellen a múltban a nemzetiek többször is tettek feljelentést, ám sikertelenül, a rendőrség általában mindig indokolatlannak minősítette a kezdeményezést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×