eur:
389.3
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Korrupciós botrány Szlovákiában - magyar érintettel

A szlovákiai magyar koalíció pártja egyik vezető politikusának neve is felmerült az egyik nagy vihart kavaró megvesztegetési botrányban. A.Nagy László parlamenti képviselő a most folyó kassai lakásépítési per tanúja szerint több millió koronás csúszópénzt vett át...

A szövevényes vesztegetési ügyet most tárgyalja a speciális bíróság, melynek fő feladata a korrupció elleni harc. Eugen Csunyo volt kassai alpolgármestert azzal vádolják, hogy két bűntársával együtt 2002. szeptemberében és novemberében 18 millió korona azaz csaknem 130 millió forint kenőpénzt kértek az egyik építőipari cég képviselőjétől.

A pénzt állítólag olyan személyeknek szánták, akik elintézhették abban az időben a Magyar Koalíció Pártja áltál irányított építési és régiófejlesztési minisztériumban, hogy simán jóváhagyjanak Kassán egy 181 millió koronás lakásépítési nagyberuházást.

A per koronatanúja vallomásában azt állította, hogy az első 9 millió koronát 2003 végén adta át a vádlottaknak egyikük kassai lakásában, s onnan Pozsonyban utaztak, hogy továbbadják a pénzt azoknak, akiknek intézkedniük kellett a szakminisztériumban.

Mint kiderült, a vádlottak valóban a szlovák fővárosba utaztak, ahol részt vettek A.Nagy László feleségének születésnapi ünnepségén. Maga a parlamenti képviselő az egyik lapban úgy nyilatkozott, valóban már régóta ismeri az egyik vádlottat, azt azonban határozottan tagadta, hogy bármiféle köze lenne a korrupciós ügyhöz.

A koronatanú vallomása szerint később személyesen találkozott a parlamenti képviselővel és olyan benyomása volt, hogy a csúszópénz rendben célba ért. A.Nagy László csütörtökön tanúskodik a bíróságon az ügyben, azt azonban a lapoknak határozottan kijelentette, a per koronatanújával soha nem találkozott és semmilyen pénzt nem kapott tőle...

Az ügyben tanúként meghallgatják a volt belügyminisztert is, akinek a tanú szerint szintén köze volt a lefizetéshez. Vladimir Palko nevetségesnek nevezte a vádakat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×