eur:
389.62
usd:
363.65
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Megpofozták, ezért gyilkolt

A Vajdasági Magyar Szövetség közleménye szerint megkérdőjelezhető ítéleteket hozott a szerb bíróság. Nemrég egy montenegrói férfi öt évet és tíz hónapot kapott egy magyar meggyilkolásáért, de 15 évet ítélt a bíróság azoknak a temerini magyar fiataloknak, akik súlyosan bántalmaztak egy szerb férfit.

Az észak-bácskai Magyarkanizsán öt lövéssel ölt meg egy magyart egy montenegrói nemzetiségű, mert a magyar megpofozta a hangoskodó férfit egy kávéházban. A montenegrói nemzetiségű gyilkos felesége azt nyilatkozta a szerv sajtónak, hogy a pofonok óriási sértést jelentenek egy montenegrói férfinak, mert arrafelé csak a nőket szokták pofozni. "Ha ököllel ütik meg, biztosan nem gyilkolt volna" - mondta a feleség.

A szabadkai kerületi bíróság öt év tíz hónapra ítélte a gyilkost. A Vajdasági Magyar Szövetség magyarkanizsai alapszervezete ezt megdöbbenéssel vette tudomásul, és hivatalos közleményben tiltakozott. Emlékeztetett azokra a jogerős ítéletekre, amelynek alanyai 15 évet kaptak olyan verekedésekért, amelyeknek nem voltak halálos áldozatai - mondta el az InfoRádió vajdasági tudósítója.

A közlemény a temerini magyar fiatalok esetét említi, akik egy szerb férfit bántalmaztak, és 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetést kaptak. A zentai kaszárnyában pedig olyan súlyosan bántalmaztak egy magyar kiskatonát, hogy egész életére munkaképtelen maradt. Az elkövető azonban egy évet kapott.

A magyarkanizsai szervezet most azt kérdezi: várható-e, hogy valamennyi ügyben olyan igazságos döntéseket hoz a szerb bíróság, amely minden polgárt megnyugtat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×