eur:
393.07
usd:
368.01
bux:
67153.21
2024. április 26. péntek Ervin

Az Isten után Wayne Rooney

Egy brit felmérés szerint a szigetországban élő 10 év alatti gyerekek körében Isten után a Manchester United futballistája, Wayne Rooney a legnépszerűbb személyiség. A gyerekek szerint a világon a legjobb dolog a pénz, a legrosszabb a részeg ember - írja a Guardian brit napilap.

Úgy tűnik, Nagy-Britanniában tényleg vallás a futball, legalábbis azon felmérés szerint, melyet általános iskolák segítségével, az interneten végeztek 10 éven aluli gyermekek körében.

A gyerekek körében leghíresebb öt személyiség között ugyanis Istenen és Jézuson kívül két válogatott futballista, Wayne Rooney (Manchester United) és David Beckham (Real Madrid) szerepel. II.Erzsébet királynő ötödik lett. A popsztárok közül csak ketten fértek be a legjobb tízbe, Beyoncé a 7., Robbie Williams a 9. lett.

A 10 év alatti brit gyerekek szerint a világon a pénz és a gazdagság a legjobb dolog. Ezt követi a hírnév, majd a futball, a popzene, végezetül pedig az állatok. Tavaly ugyanezen a felmérésen még a hírnév győzött.

A brit gyerekek szerint a legrosszabb a világon a részeg ember, a dohányzás, a szemetelés, a graffiti és a háború.

A National Kids Day, Luton First által végzett felmérés során a gyerekek 72 százaléka azt mondta, hogy szeretne családot alapítani, ha felnő, ugyanakkor egynegyedük határozottan állította, hogy nincs ilyen terve.

Arra a kérdésre, hogy mit tiltanának be, ha tehetnék, a 10 évesnél fiatalabb gyerekek elsőként a hazugságot, majd rögtön utána a részegséget, a verekedést és a kábítószereket választották.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×