Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az Isten után Wayne Rooney

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy brit felmérés szerint a szigetországban élő 10 év alatti gyerekek körében Isten után a Manchester United futballistája, Wayne Rooney a legnépszerűbb személyiség. A gyerekek szerint a világon a legjobb dolog a pénz, a legrosszabb a részeg ember - írja a Guardian brit napilap.

Úgy tűnik, Nagy-Britanniában tényleg vallás a futball, legalábbis azon felmérés szerint, melyet általános iskolák segítségével, az interneten végeztek 10 éven aluli gyermekek körében.

A gyerekek körében leghíresebb öt személyiség között ugyanis Istenen és Jézuson kívül két válogatott futballista, Wayne Rooney (Manchester United) és David Beckham (Real Madrid) szerepel. II.Erzsébet királynő ötödik lett. A popsztárok közül csak ketten fértek be a legjobb tízbe, Beyoncé a 7., Robbie Williams a 9. lett.

A 10 év alatti brit gyerekek szerint a világon a pénz és a gazdagság a legjobb dolog. Ezt követi a hírnév, majd a futball, a popzene, végezetül pedig az állatok. Tavaly ugyanezen a felmérésen még a hírnév győzött.

A brit gyerekek szerint a legrosszabb a világon a részeg ember, a dohányzás, a szemetelés, a graffiti és a háború.

A National Kids Day, Luton First által végzett felmérés során a gyerekek 72 százaléka azt mondta, hogy szeretne családot alapítani, ha felnő, ugyanakkor egynegyedük határozottan állította, hogy nincs ilyen terve.

Arra a kérdésre, hogy mit tiltanának be, ha tehetnék, a 10 évesnél fiatalabb gyerekek elsőként a hazugságot, majd rögtön utána a részegséget, a verekedést és a kábítószereket választották.