eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Digital generated image of abstract vertical bar chart with missing bites in the shape of coronaviruses on purple background.
Nyitókép: Andriy Onufriyenko/Getty Images

Varga Mihály: egész évben kitarthat a magyar gazdaság növekedése

A vártnál alacsonyabb infláció és az ebből is fakadó érdemi reálbér-növekedés növelhette a vásárlásokat. Emellett a turizmus is jól teljesített - állítják gazdasági elemzők.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az első negyedéves GDP-adatai alapján a magyar gazdaság az unió növekedési ütemét negyedéves alapon több mint két és félszeresen, éves alapon csaknem három és félszeresen múlta felül - írja a hirado.hu.

A már futó napelem plusz program, a kis- és középvállalkozásokat kamatmentes hitelhez juttató technológia plusz program és a júniusban megnyíló otthonfelújítási program tovább javíthatja a gazdaság teljesítményét – magyarázta a portálnak Tóth Levente, a Bank360 Csoport vezető elemzője.

Ezek a programok jellemzően kis- és középvállalkozásoknak adnak lehetőséget a fejlesztésekre, és nekik biztosítanak megrendelést és munkát. Az ország pedig csökkentheti energiafüggőségét.

A hirado.hu idézte Varga Mihály pénzügyminisztert, aki azt mondta: „Az év egészében két és fél százalékkal bővülhet a magyar gazdaság, jövőre pedig az Európai Bizottság és az IMF előrejelzése szerint is az uniós növekedési rangsor élmezőnyében lehet”.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×