eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin
Nyáron jön a nagyon olcsó internet

Nyáron jön a nagyon olcsó internet

Nyártól elérhető lesz a távközlési szolgáltatóknál a Digitális Jólét Alapcsomag, a pályázatokat mostantól adhatják be a társaságok.

Másfél millió ember nem internethasználó Magyarországon, és 14 százalékuk anyagi okokkal magyarázza ezt – közölte a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, aki szerint a nyáron megjelenő Digitális Jólét Alapcsomaggal mintegy 200-250 ezer embert céloz a kormány.

Deutsch Tamás bejelentette: a távközlési szolgáltatók mostantól bármikor benyújthatják az alapcsomagra a pályázatukat, és ezt a Digitális Jólét Program titkársága gyorsan elbírálja.

A Digitális Alapcsomagnak legalább 15 százalékkal olcsóbbnak kell lennie, mint a szolgáltató jelenlegi legalacsonyabb árú internet előfizetése.

Az alapcsomagot csak az az előfizető igényelheti, akinek az elmúlt egy évben nem volt a nevén internet előfizetés. Az alapcsomag lehet vezetékes és mobilinternet is. 

Az InfoRádió megkereste a szolgáltatókat.

A Magyar Telekom azt közölte: benyújtja a pályázatot, a társaság abban bízik, hogy az alapcsomag valóban hozzájárul az internet iránti kereslet növekedéséhez. A Digi Kft. hárította a kérést, egyelőre nem nyilatkoznak a témában. Az Invitel csak annyit közölt, hogy készen áll a digitális alapcsomag bevezetésére. A Vodafone azt közölte, beadja a pályázatát, és tervük szerint 1 gigabájtos adatkeretet tartalmazó mobilinternet csomagot kínálnak majd alapcsomagként, és bíznak benne, hogy a csomag kedvező ára elég vonzó lesz az internettől eddig anyagi okokból tartózkodók számára.

Nyáron jön a nagyon olcsó internet

A UPC Magyarország Kft. már beadta pályázatát a Digitális Jólét Alapcsomag védjegy-pályázatára – közölte a társaság, és várnak az elbírálásra. A Telenor is pályázik, de arra még nem tud időpontot meghatározni, hogy mikortól tudnak előfizetni az érdeklődők az alapcsomagra, szerintük a kereslet is annak függvénye, hogy akár kormányzati, akár szolgáltatói oldalról mennyit beszélnek róla.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×