eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Lezárult a 2-es metró új biztosítóberendezésének tesztüzeme

Befejeződött a 2-es metró új biztosítóberendezésének tesztüzeme, a jövő héttől hét közben este már nem, csak a hét végén kell buszos pótlásra számítaniuk a kelet-nyugati metróvonalon utazóknak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap.

A 2-es metró 2004-ben kezdődött felújításának utolsó fázisa volt a régi biztosítóberendezés cseréje, ezzel az Alstom Metropolis szerelvények üzembe állásáig várni kellett, mivel a régi Ev típusú vonatok nem tudtak az új berendezéssel közlekedni.

Október óta több napon is buszokkal pótolták a 2-es metró szerelvényeit a berendezés tesztüzeme miatt. A Siemens 26 millió eurós rendszerét addig tesztelték a szakemberek, amíg nem volt hibamentes az üzemelés. A tesztelés során minden hibát feltártak és elvégezték a módosításokat, a végleges átállás várhatóan a következő hét végén lesz, akkor még számítani kell üzemszünetekre.

Több, a metró üzemét érintő változás is történik: a folyamatos vonatvezérlés állandóan figyeli a jármű tevékenységét, ellenőrzi és kezeli a menetrendi zavarokat, és akár 90 másodperces követési időt is lehetővé tesz. Néhány nappal az átállás után a peronon lévő kijelzők már nem az előző szerelvény elhaladása óta eltelt időt, hanem a következő érkezéséig hátralévő időt mutatják majd, és az eddigiektől eltérően az utasoknak kell majd az ajtókat a rajtuk lévő gombbal kinyitni az állomásokon.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×