eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Áram: nagyfogyasztóknak piaci ár

Az ipari fogyasztók kénytelenek az áramért piaci árat fizetni, míg a lakossági árakat a Magyar Energia Hivatal felügyeletével alakítják ki - mondta az InfoRádiónak a szervezet ár- és gazdasági elemző főosztályának vezetője. Szöllősi László hozzátette: az úgynevezett egyetemes szolgáltatók a költségeik felett egy meghatározott árrést érvényesíthetnek csak.

Az ipari fogyasztók a piaci árat, míg a lakosságiak az egyetemes szolgáltatásra vonatkozó jogszabály alapján képzett árat fizetik majd - mondta az InfoRádiónak a Magyar Energia Hivatal főosztályvezetője.

Szöllősi László közölte: ennek az árképzésnek számos előírását már rögzíti a jövő év január elsején hatályba lépő villamosenergia-törvény, amely előírja, hogy az egyetemes szolgáltatásban részesülő fogyasztóknál árváltozásra csak negyedévenként kerülhet sor.

Jogszabály rögzíti majd azt is, hogy az egyetemes szolgáltatói árszabályozásnak milyen tényezőket kell érvényesítenie azon rendszerhasználati elemek árán túl, amelyet minden villamosenergia-fogyasztónak meg kell fizetnie - tette hozzá a főosztályvezető.

Az egyetemes szolgáltatói árat a Magyar Energia Hivatal hagyja majd jóvá - mondta Szöllősi László.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×