eur:
390.9
usd:
366.7
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Hamarosan Budapesten is lesz bioetanol töltőállomás

Rövidesen Budapesten is megnyílik az első bioetanolt forgalmazó benzinkút. Sőt, másfél éven belül akár az egész országot lefedhetik a környezetbarát üzemanyagokat forgalmazó töltőállomások.

A kutak az E85-ös üzemanyagot árusítják, amely 85 százalékban bioetanolt és 15 százalékban szuperbenzint tartalmaz. Jelenleg két ilyen töltőállomás van az országban, amelyek néhány hete nyíltak meg Győrben és Bábolnán.

Három héten belül azonban Budapesten is nyílik két kút, Andrew Prest, az E85-tel is működő Saab autók magyarországi forgalmazójának ügyvezetője az InfoRádióban azt mondta: jövő évre 40-50 ilyen kút lehet Magyarországon, azaz az ország bármely részén tankolhatunk majd bioüzemanyagot.

Mint mondta, ha mégsem találnánk ilyen, akkor sem kell kétségbe esni, mert ezek az autók benzinnel is működnek, a teljesítményük azonban akár 20 százalékkal is nőhet, ha bioetanol hajtja őket.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×