eur:
391.29
usd:
367.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A vámhatóság ellenőrzi a szlovák rendszámú autókat

A magyar vámhatóság adatokat kér szlovák partnerétől a Magyarországon közlekedő, egyre növekvő számú szlovák rendszámú autóról - erősítette meg a VPOP szóvivője. A vámhatóság azt gyanítja, hogy a regisztrációs adó elkerülése miatt helyezték forgalomba Szlovákiában az autókat.

A magyar vámhatóság felvette a kapcsolatot szlovák partnerével, hogy adatokat cseréljenek a Magyarországon közlekedő szlovák rendszámú autókról - mondta az InfoRádiónak a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Sipos Jenő kiemelte: egyre több ilyen jármű látható a magyar utakon, bár a pontos számot nem lehet tudni. Hozzátette: a vám- és pénzügyőrség ellenőrzéseket folytat, és a felvett adatok alapján fordulnak a szlovák hatósághoz.

A szóvivő közölte: annak ellenőrzését kérik a szlovák vámhatóságtól, hogy az adott cég valóban be van-e jegyezve Szlovákiában, valamint folytat-e valós gazdasági tevékenységet.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Súlyos gond merült fel az elektromos autózással kapcsolatban

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez - olvasható Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) hétfőn közzétett jelentésében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×