eur:
389.81
usd:
363.75
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Veszteséges lesz a Richternek néhány gyógyszer gyártása

A Richter Gedeon NyRt. gyógyszergyár vezetője szerint a gyógyszerkasszát, ezen belül pedig a gyártókat érintő tervezett változtatások ellehetelenítik a hazai gyógyszergyárakat. A Richter a jövő évben nyereségének 16 százalékától esik el.

Bogsch Erik szerint a Parlament előtt lévő gyógyszergazdaságossági törvényjavaslat, amelynek értelmében a gyógyszergyártók a termelői ár után kapott támogatás 14, illetve 16 százalékát vissza kell, hogy fizessék az államnak, a Richter Gedeon számára jövőre 3,3 milliárd forintos kiesést okoz.

További 700 millió forintba kerülne az orvoslátogatók fejenként 5 millió forintos regisztrációs díja, és 3 milliárd forinttól fosztaná meg a a Richtert a szolidalitási adó.

A cégnek az úgynevezett generikus gógyszereken mindössze 7 százalékos nyeresége van, így a visszafizetett támogatás miatt számos ilyen gyógyszer ráfizetéses lenne - tette hozzá a cég vezetője.

A ma közzétett harmadik negyedéves jelentés szerint az idei év első kilenc hónapjában a Richter nyeresége több, mint 42 százalékkal nőtt, az előző év hasonló időszakához képest, ezzel meghaladta a 43 milliárd forintot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×