eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin

Demján: "rossz lóra tettünk az uniós csatlakozással"

Demján Sándor szerint Magyarország rossz lóra tett azzal, hogy az Európai Unióhoz csatlakozott. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke attól fél, hogy a fiatalok és a fizikai munkások elvándorolnak az országból.

Egy, a Magyar Tudományos Akadémián rendezett konferencián Demján Sándor elsősorban munkaerő-piaci szempontból festett pesszimista képet Magyarország és az Európai Unió jövőjéről.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének ügyvezető elnöke szerint egy esetleg bekövetkező gazdasági összeomlás úgyis kikényszeríti a szükséges reformokat.

Demján Sándor Széchenyit idézte, aki azt mondta: Magyarország lesz. Az előadó úgy vélte, az ide vágó aktuális mondat ma úgy hangzik: száz év múlva lesz-e Magyarország?

Ha Magyarország szegény marad, akkor elvándorolnak a fizikai munkások, valamint a fiatalok, és a legszegényebbek maradnak itt - tette hozzá.

Szerinte azzal, hogy Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, gazdasági értelemben nem tett jó lóra, ugyanis 50 év múlva ez a szövetség Oroszországgal vetekszik majd a világranglista hatodik, hetedik helyéért.

Mint mondta: 2050 körül a világ vezető hatalma India lesz, a második pedig Kína, amelyet az Egyesült Államok követ. A negyedik helyen Brazília áll majd, Japán előtt.

A gazdasági szakember azt is elmondta, hogy ekkor nem a nyersanyag lesz a fő gazdasági érték, hanem az ember, aki dolgozni akar.

Demján Sándor szerint a várható dinamikus fejlődés következtében a kelet-európai régió lesz Európa vezető ereje.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×