eur:
392.37
usd:
365.87
bux:
66823.06
2024. április 26. péntek Ervin

A befektetők legfeljebb egy-két hónapos türelmi időt adnak az új kormánynak

Reális veszély lehet a forint jelentős gyengülése, amennyiben a megalakuló új kormány egy-két hónapon belül nem tesz lépéseket az államháztartás rendbetételére - mondta a CA-IB Alapkezelő elemzője annak kapcsán, hogy a Goldman Sachs elemzése 280 forint feletti eurót valószínűsít.

Fórián-Szabó Gergely hozzátette: a reformok elmaradása és a forint további gyengülése maga után vonhatja a jegybanki alapkamat emelését is.

Az elemző szerint az euró árfolyama a 282 forintot is meghaladhatja, ha a megalakuló kormány nem teszi meg a szükséges intézkedéseket.

Hozzátette: a választások után egy-két hónappal lejár a befektetők türelme, és komolyabb "büntetőhullámot" indíthatnak a forint ellen.

A kormánynak néhány hete van a változtatásra, és arra, hogy megtámogassa a forint árfolyamát és az állampapírpiacot - mondta Fórián-Szabó Gergely.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×