eur:
393.01
usd:
366.59
bux:
66791.92
2024. április 26. péntek Ervin

Mi a gond a magyar síelőkkel?

Azért szenved balesetet viszonylag sok magyar a sípályákon, mert a többségük fizikai és technikai szempontból is felkészületlen, óvatlan, és nem tartja be a szabályokat - mondta az InfoRádiónak a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke.

Technikailag és fizikálisan sem elég felkészült a magyar síelők többsége - mondta az InfoRádiónak a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke, aki szerint érdemes már néhány héttel a téli üdülés előtt mozogni a megfelelő kondíció megszerzése érdekében.

Egri Katalin azt javasolja, hogy a síelni indulók rendszeresen fussanak, illetve a combizmot és a vádlit erősítő gyakorlatokat végezzenek nyújtással, térdhajlítással, guggolással, ugrásokkal kiegészítve.

Nagyon fontos, hogy a kezdő síelők szakképzett oktatóval készüljenek. Egri Katalin szerint az nem elég, ha egy ismerős mutatja meg, hogyan kellene nekivágni a lejtőnek. A szakember szerint még így is öt-hat nap kell ahhoz, hogy a sportolni vágyók a biztonsággal tudják használni a síliftet és gyakorolhassanak a könnyebb pályákon.

A balesetek többségének oka az, hogy a síelők nem a tudásszintjüknek megfelelő pályát, illetve sebességet választanak - magyarázta a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke. Hozzátette: síelés közben lehetőleg mindenki - de a gyerekek mindenképpen - viseljen sisakot.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×