eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Gondolkodj pozitívan és túléled!

A pozitív gondolkodás ereje és a buddhista meditáció mentette meg egy kínai építőmunkás életét, aki maga alá temetett a föld.

Vang Csien-hszin a tengerparti Ningpo város egyik építkezésén dolgozott; az volt a feladata, hogy kiásson egy öt méter mély árkot. Az árok fala azonban egyszer csak minden előzetes jel és figyelmeztetés nélkül beomlott - maga alá temetve az 52 éves férfit.

Ahogy a legtöbb kínai építőmunkásnak, Vangnak sem volt védőfelszerelése, mindössze egy műanyag sisak. Ez azonban elég is volt ahhoz, hogy megmentse az életét.

Az történt ugyanis, hogy a rázuhanó hatalmas földtömeg ellenére egy kis levegő szorult a sisak karimája alá. Vang tudta, hogy ha pánikba esik, akkor nagyon hamar el fog fogyni a levegője, és megfullad, még mielőtt kimenthetnék. De sikerült arra kényszerítenie magát, hogy megnyugodjon.

"Nem tudtam, hogy a fejem búbjáig betemetett a föld. Hirtelen sötét lett, és azonnal megértettem, hogy rám omlott az árok fala" - mesélte. Mivel tudta, hogy hamarosan kiássák, a buddhista meditációs technikához fordult: ettől megnyugodott, és képes volt lassan venni a levegőt.

A kollégái meg sem várták a mentőalakulatokat, azonnal el is kezdték Vang keresését; kézzel kaparták el a talajt, hogy élve felszínre emelhessék. Végül két órába került, mire sikerült kimenteniük a föld alól.

"Kész csoda, hogy túlélte"

Az orvosok azóta is a férfi csodájára járnak; szerintük ilyen körülmények között legföljebb öt percig maradhat életben valaki. "Kész csoda, hogy két óráig túlélte" - vélekedett egy helyi orvos.

A meditáció régóta elismert technika Kínában, de általában csak buddhista szerzetesek és a hagyományos gyógyítási módszereket alkalmazó orvosok gyakorolják - nem pedig építőmunkások.

A munkahelyi biztonság viszont az egész országban csapnivaló: tavaly 101.480 ember halt meg a munkahelyén vagy autóbalesetben - bár ez már tíz százalékos csökkenést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Különösen veszélyesek az építkezések, ahol a munkások maximum sisakot kapnak védőfelszerelésként. A legtöbb építőmunkás a falvakból érkezik a városokba a jobb kereset reményében; ők általában tanulatlanok, és fogalmuk sincs a biztonsági előírásokról, így nem is követelnek többet a főnökeiktől.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×