eur:
392.29
usd:
365.59
bux:
66812.59
2024. április 26. péntek Ervin

A magyar netezőkön múlik az ötven forintos érme sorsa

A magyar ötven forintosra is lehet szavazni "Az év érméje" című online választáson, amelyet egy amerikai szaklap hirdetett meg.

Az érme rézből és nikkelből készült, 27 milliméteres és nyolcgrammos. Kósa István tervezte és szép. Azoknak pedig a legszebb, akik rászavaznak a Word Coin News című magazin által meghirdetett választáson.

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 50. évfordulója alkalmából kiadott 50 forintosról van szó, amelyet 2006. október 20-án 2 millió példányban adott ki a Magyar Nemzeti Bank.

Az érme névértékes oldala megegyezik a forgalomban lévő 50 forintoséval, a másik felén azonban az Országház épülete látható a Duna felől, az előtérben lyukas nemzeti színű zászlóval.

Ez az emlékérme most a világelsőségért pályázik a Krause Publications által kiadott World Coin News magazin voksolásán. "Az év érméje" című pályázatot tíz kategóriában hirdették meg.

A pályázatra az előző évi új kibocsátásokat lehetett benevezni. Negyven országból több száz nevezés érkezett, egyebek mellett a legjelentősebb történelmi vagy kortárs esemény, a legszebb arany- vagy ezüst pénzérme, valamint a legsikeresebb, a legnépszerűbb és a legművészibb érme címéért.

A magyar ötven forintos a legjelentősebb kortárs eseményeket bemutató kategória jelöltlistájára került fel, versenyben az amerikai, ausztrál, dán, finn, francia, japán, kanadai, lengyel, lett, német, osztrák és szingapúri érmékkel.

Mindegyikre névtelenül, mindössze egy kattintással lehet szavazni az interneten a numismaster.com címen, ahol a szerkesztők azt írják, hogy az érmék készítőik különleges kreativitásáról tanúskodnak.

Az eredményhirdetés februárban lesz a World Money Fair nemzetközi érmekiállításon. Ha Ön is szavazna, kattintson ide!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×