eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin

Tréfából fenyegetőzött iskolai lövöldözéssel

Õrizetbe vettek Finnországban egy tizenhat éves fiút, aki iskolai mészárlással fenyegető videofelvételt tett föl az internetre néhány nappal azután, hogy egy másik finnországi gimnázium tanulója ugyanilyen fenyegetés után agyonlőtt nyolc ártatlan embert, majd magával is végzett.

A finn rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint az őrizetbe vett 16 éves fiú - a kelet-finnországi Maaninka iskolájának tanulója - azt mondta, ő csak viccből tette föl a felvételt a YouTube fájlmegosztó portálra. A rendőrség ennek ellenére lefoglalta a középiskolás számítógépét.

A 18 éves Pekka-Eric Auvinen, aki szerdán a főváros, Helsinki vonzáskörzetéhez tartozó Tuusulában lelőtte hat diáktársát és két iskolai dolgozót, tette előtt sorozatos fenyegető videofelvételeket töltött fel az internetre. Az utolsót kevesebb mint egy órával a lövések eldördülése előtt helyezte el.

Pénteken két másik finnországi iskola ellen is hasonló fenyegetések hangzottak el, így sok diák a szokottnál korábban mehetett haza.

Vasárnap a templomokban szerte Finnországban megemlékeztek a szerdai vérengzés áldozatairól. A parányi tuusulai fakápolnában rendezett szertartást egyenesben közvetítette a finn közszolgálati televízió.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×