eur:
388.67
usd:
361.15
bux:
68653.14
2024. május 7. kedd Gizella

Ma már népbetegség a reuma - érdemes odafigyelni

Egyre több embert érint Magyarországon a ma már népbetegségnek számító reumás megbetegedés - mondta az InfoRádiónak nyilatkozó reumatológus. Szekanecz Zoltán orvosprofesszor közölte: a betegek száma az elmúlt 20-30 évben 10-15 százalékkal nőtt.

Ennek egyik oka, hogy több ismeret terjedt el a betegségről, ezért több beteget diagnosztizáltak, a másik ok, hogy a stressz, a helytelen táplálkozás, kevés mozgás miatt sokaknál alakult ki a reuma.

Az elmúlt években az orvosok azt tapasztalták, hogy az izületi gyulladás egyre súlyosabb formában jelentkezik a betegeknél - mondta el az InfoRádióban a Debreceni Egyetem orvostudományi karának tanszékvezetője.

Korábban évekig, évtizedekig is eltartott, míg a betegség rokkantsághoz vezetett, manapság azonban ez akár egy év alatt is bekövetkezhet.

Leginkább a 30-40 éves nőket érinti a probléma, de az orvosok már óvodásoknál vagy kisiskolásoknál is diagnosztizálták a betegséget.

Szekanecz Zoltán szerint nincs hatékony mód a betegség megelőzésére, az orvostudomány ugyanis egyelőre nem tud pontos választ adni arra, hogy mi idézi elő a reumát. A kialakult betegségre azonban érdemes odafigyelni, hiszen megfelelő életmóddal sokáig elodázhatóak a komolyabb panaszok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×