Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Focimentes övezetek - ajánlat a vb idejére

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Július 9.-től a világ férfilakosságának jelentős része a tévéképernyőkre tapad és egy hónapon keresztül úgy is marad. Kezdődik ugyanis a labdarúgó világbajnokság, ami négyévente megőrjíti a férfiak többségét és házasságok tucatjait sodorhatja veszélybe. Hová meneküljenek a feleségek?

Több, garantáltan futballmentes övezetet is ajánl a The Times brit napilap azoknak, akik már előre rettegnek a júniustól. A németországi labdarúgó világbajnokság ugyanis bár nagyon sok embert - főleg férfiakat - leköt, rengetegen vannak olyanok, akiket inkább elriaszt az egy hónapig tartó folyamatos futballfesztivál. Hova menekülhetnek ők?

Észak-Korea

A nemzetközi labdarúgó szövetség (FIFA) világranglistáján a 88. helyen található ország csapata nem jutott ki Németországba (nem úgy, mint déli szomszédjuk), így várhatóan egyáltalán nem közvetítik a mérkőzéseket. Lévén az egyik utolsó kommunista állam, az odalátogatóknak aligha kell szembesülniük a vébéhez kapcsolódó marketing tevékenységgel. Olyannyira nem, hogy a négy évvel ezelőtt, részben Dél-Koreában rendezett világbajnokságról egyáltalán nem számoltak be a kettészakított ország északi felében. Egészen addig, amíg a nyolcaddöntőket követően a déliek fel nem állítottak egy hatalmas kivetítőt a demilitarizált övezetben, amelyen a mérkőzéseket sugározták.
Az észak-koreai fővárosban hatalmas építményeket láthatunk. Bár a turizmust meglehetősen szigorúan korlátozzák, a Szidzsung-tó partján gyógyfürdők találhatók és meg lehet látogatni egy haltelepet is...
Értékelés: 6/10 - túl spártai

Alaszka

Kevésbé focimentes övezet, mint Észak-Korea, hiszen az Egyesült Államok csapata - amely a FIFA-ranglistán az előkelő 5. helyen található - eljutott Németországba, de az alaszkaiakat sokkal jobban érdekli a jégkorong. Ráadásul 12 óra az időeltolódás, így a meccseket késő éjszaka, vagy kora reggel közvetítik majd.
Néznivaló van bőven, Alaszka gyönyörű. Az aktív pihenésre is van mód, hiszen lehet hódeszkázni, lazachalászaton részt venni, hegyet mászni... Anchorage városát mindenképpen érdemes megnézni. Az egyedülálló hölgyek jó, ha tudják, hogy Alaszkában viszonylag sok az egyedülálló férfi.
Értékelés: 7/10

Amerikai Szamoa

A kis sziget jelenleg az utolsó, 205. helyet foglalja el a FIFA világranglistáján. A válogatott még soha nem nyert tétmérkőzést, a helyieket ennek megfelelően jobban érdekli a futball amerikai változata.
A Csendes-óceánon található szigetcsoport öt vulkanikus szigetből és két korallzátonyból áll félúton Hawaii és Új-Zéland között. Gyönyörű az ország nemzeti parkja, ráadásul összesen 60 ezer ember él Szamoán - ez hatezerrel kevesebb, mint ahány néző a berlini döntőn jelen lesz.
Értékelés: 9/10