eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Külföldi újságírók Észak-Koreáról szóló tudósítást néznek egy szöuli iroda tévéképernyőjén 2024. január 19-én. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség közleménye szerint Észak-Korea víz alatti nukleáris fegyverkísérletet hajtott végre a keleti vizein. A fejlesztés alatt álló Haeil-5-23 fegyverrendszert, az atomfegyver hordozására képes támadó drónokat tesztelték, válaszul az Egyesült Államok, Japán és Dél-Korea napokban megtartott közös tengeri hadgyakorlatára.
Nyitókép: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Ha ilyen tévéje van, ne legyen annyira nyugodt!

Tavaly novemberben adtak le veszélyjelzést az LG egyes okostévéire, a 91 ezer készülék azonban csak idén márciusra lett védhető.

91 ezer LG okostévé lehet kitéve rosszindulatú támadók kedvének - idézi a Bitdefender biztonsági kutatóit a HVG.hu.

A sebezhető WebOS-es LG tévék különböző mértékben tehetnek lehetővé jogosulatlan hozzáférést az eszközökhöz, megkerülhetik egyes dolgok engedélyezését, és parancsot is futtathatnak rajta a támadók. Megjegyzendő, hogy az illetéktelen személynek (hacker) helyi hálózaton (LAN kapcsolaton) keresztül kellett hozzáférnie a készülékekhez ahhoz, hogy a rendszerbe bejussanak – hívta fel a figyelmet egyik olvasónk.

A 91 ezer készülék legtöbbje Dél-Koreában van, de adhattak el ilyen nálunk is.

A hibák a következő rendszerverziókat és készülékeket érintik:

  • webOS 4.9.7 – 5.30.40 (LG43UM7000PLA)
  • webOS 04.50.51 – 5.5.0 (OLED55CXPUA)
  • webOS 0.36.50 – 6.3.3-442 (OLED48C1PUB)
  • webOS 03.33.85 – 7.3.1-43 (OLED55A23LA)

A Bitdefender tavaly novemberben adott le jelentést a hibáról, a gyártó idén márciusban adta ki a szükséges biztonsági frissítéseket, amelyeket viszont a felhasználóknak lehetőségük volt és van is elnapolni.

Amit tenni lehet: Beállítások – Támogatás – Szoftverfrissítés menüpontban, itt lehet ellenőrizni, van-e új frissítés a tévéjük WebOS rendszeréhez. Itt egyébként az automatikus frissítést is be lehet állítani.

A gyártó hivatalos állásfoglalása: „A biztonság kiemelt fontosságú az LG számára, vállalatunk pedig már minden országban elérhetővé tette a szükséges frissítéseket. Megerősítjük, hogy a kiadott frissítés telepítése után egyik LG okostelevízió sem lesz veszélyeztetett. Minden érintett felhasználót arra biztatunk, hogy telepítse a legújabb szoftverfrissítéseket, és javasoljuk, hogy kapcsolják be az automatikus szoftverfrissítéseket televízióikon.”

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×