eur:
392.37
usd:
366.01
bux:
66803.48
2024. április 26. péntek Ervin
Brutális ékszerrablás, három támadót őrizetbe vettek

Brutális ékszerrablás, három támadót őrizetbe vettek

Több millió euró értékű ékszert rabolt el szerda este öt fegyveres a párizsi Ritz luxusszállóból, miután fejszével betörték a hotel kirakatait - közölték rendőrségi források.

Az álarcos támadók közül három férfit a helyszínen elfogtak, két fegyveresnek azonban sikerült elmenekülnie mintegy 4,5 millió euró értékű ékszerrel. A motoron elmenekült támadókat nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Az öt férfi este fél 7-kor lépett akcióba a belvárosi Vendome téren álló luxushotelnél, amelyet számos ékszerbolt vesz körül. "A környékbeli neves ékszerboltok a Ritz kirakataiban állítják ki az ékszereiket" - hangsúlyozta a rendőrség.

Rendőrségi források szerint a támadók fejszével betörték a szálló kirakatait és onnan kiemelték az ékszereket.

A kerületben 2014 után megerősítették a rendőrségi jelenlétet, miután a téren - ahol a francia igazságügyi minisztérium is található - több ékszerboltot is kiraboltak.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a három őrizetbe vett férfi párizsi lakos.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×