Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Váratlan fejlemény a Fenyő-ügyben: nagy nevek a listán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Keresik a Fenyő-gyilkosság felbujtóját. Több név is szerepel a médiacézár elleni 1998-as merénylet lehetséges megbízói között.

Vizsgálatot indított a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) annak érdekében, hogy kiderítsék, ki vagy kik voltak a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb bűncselekményének, a Fenyő-gyilkosságnak a felbujtói – írja a PestiSrácok.hu értesülése alapján a Magyar Idők.

Májusban az Aranykéz utcai robbantás ügyével együtt jogerős ítéletet hozott a bíróság Fenyő János meggyilkolása miatt is. A szlovák Jozef Rohácot életfogytiglani fegyházra ítélték a médiaguru megölése és Boros Tamás Aranykéz utcai felrobbantása miatt. Az utóbbi megbízójaként 13 évet kapott Portik Tamás, ám nem sikerült bizonyítani, hogy kinek vagy kiknek a megbízásából likvidálták 1998-ban Fenyőt.

A jogerős ítélet szerint a 60 éves Rohác leghamarabb harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra. A férfit már Szlovákiában is életfogytiglanra ítélték maffialeszámolásban való közreműködés miatt. A Fenyő-gyilkosság lehetséges felbujtójáról évek óta felbukkannak információk.

A rendőrség nyomozása is három személyt vizsgált, mint lehetséges megbízót. A PestiSrácok rendőrségi forrásai szerint a közvetlen parancsot Fenyő megölésére Portik Tamás adhatta, ám őt végül meg sem gyanúsították ezzel.