eur:
388.67
usd:
361.81
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Gál György csak az erkölcsi felelősségét ismerte el

Csak az erkölcsi felelősségét ismerte el a sok száz milliós önkormányzati korrupciós botrány büntetőperében a Hunvald-ügy elsőrendű vádlottja. Gál György, az erzsébetvárosi önkormányzat gazdasági bizottságának egykori SZDSZ-es elnöke a Fővárosi Bíróságon azt mondta: nem tartja jogsértőnek, hogy barátnője, mint az erzsébetvárosi roma kisebbség problémáinak szakértője havi bruttó 300 ezer forintot kapott jó tanácsaiért a VII. kerületi önkormányzattól, majd kiutaltak neki egy 60, később pedig egy csaknem 100 négyzetméteres bérlakást.

A férfi kedden, amíg az általános önkormányzati ügymenetről volt szó, részletesen válaszolt a bíró kérdéseire, amikor azonban a konkrét bűncselekmények kerültek szóba, csak annyit közölt: nem emlékszik semmire. Gál György a vád szerint összesen 366 millió forint vesztegetési pénzt vett át az SZDSZ terézvárosi irodájában áron alul eladott önkormányzati ingatlanokért.

A vádirat alapján az erzsébetvárosi önkormányzatnál 2003 és 2009 között számos bűncselekmény történt, az önkormányzatot több száz millió forint kár érte. A tárgyalás délután várhatóan Hunvald György másodrendű vádlott, volt VII. kerületi szocialista polgármester meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×