eur:
392.3
usd:
366.18
bux:
66800.76
2024. április 26. péntek Ervin

Rövidesen kiderül, miért halt meg Diana hercegnő

Hamarosan döntés születhet arról, hogy balesetben vagy egy jól kivitelezett gyilkossági kísérlet miatt halt-e meg Diana hercegnő és barátja, Dodi al-Fayed. Az ennek kiderítésére összeült halottkémi tárgyalás résztvevői már meghallgatták az ügy utolsó, 252. tanúját.

Valamivel kevesebb, mint két hete van Scott Bakernek, a halottkémi tárgyalás vezetőjének arra, hogy kihámozza az elé terjesztett - nagyrészt komolytalan és lényegtelen - bizonyíték közül azokat, amelyek segíthetnek megválaszolni a kérdést: miért halt meg Diana hercegnő és párja.

Lord Baker március utolsó napján áll a bíróság elé, és összegzi véleményét. Mire az esküdtszék meghozza a döntést, az eljárás költségei meghaladják majd a 10 millió fontot. Nagyjából ugyanennyit költött Dodi al-Fayed édesapja, Mohamed al-Fayed is ügyvédekre és tanácsadókra, hogy érveljenek összeesküvés-elmélete mellett.

Az egyiptomi származású üzletember kezdettől fogva azt állította, hogy fia és Diana hercegnő párizsi halála nem a véletlen műve, a balesetet a brit titkosszolgálat készítette elő, talán a királyi család megbízásából, amely meg akarta akadályozni, hogy Dodi al-Fayed elvegye a trónörökös, Károly herceg korábbi feleségét, gyermekei anyját.

Itt az ideje, hogy az esküdtszék döntsön - derült ki, miután meghiúsult az Edinburgh hercegének beidézésére tett kísérlet. A legfelsőbb bíróság illetékes testülete visszautasította Mohamed al-Fayed ügyvédeinek javaslatát, így Fülöp hercegnek nem kell megjelennie az esküdtek előtt, és a királynőnek sem kell válaszolnia az írásban feltett kérdésekre.

A nagy kérdés az: bemutattak-e a brit eljárás során olyan bizonyítékokat, amelyeket a francia tárgyaláson nem ismerhetett meg a bíróság, vagy amely nem szerepel Lord Stevens 800 oldalas, Diana haláláról szóló jelentésében. A walesi hercegnő és Dodi al-Fayed mindkettő szerint baleset áldozata lett 1997. augusztus 31-én, Párizsban.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×