eur:
390.88
usd:
366.7
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Három országban keresik a hároméves kislány szüleit

Három országban folyik a kutatás egy ausztrál vasútállomáson magára hagyott új-zélandi kislány szülei után. A hatóságok felételezése szerint a hároméves gyereket egy melbourne-i állomáson hagyta ott az apja, aki később felszállt egy Amerikába tartó repülőre. A rendőrség közben közölte: eltűntként tartják nyilván a lány anyját.

Egyelőre nevelőszülőknél tartják az Ausztráliában szombaton megtalált, 3 éves új-zélandi kislányt Csien Hszin Hsziét, aki viszonylag jól viseli a megpróbáltatást.

A Pumpkin Patch márkájú ruhája miatt Pumpkinnak becézett kislányról eddig annyi derült ki, hogy édesapjával érkezett múlt csütörtökön Ausztráliába, majd néhány nap múlva az apa magára hagyta.

Az állomáson elhelyezett biztonsági kamerák rögzítették, hogy a piros kabátot viselő Pumpkint egy férfi vitte a pályaudvarra, akiről azt feltételezik, hogy az apa, egy tíz éve Új-Zélandon élő kínai könyvkiadó.

A felvételek tanúsága szerint az 54 éves Hszie a peronon magára hagyta a lányát, majd a bőröndjét maga után gurítva mozgólépcsőre szállt, később pedig az Egyesült Államokba repült.

Pumkin esete napok óta vezető téma a helyi médiában. A hatóságoknak azután sikerült azonosítaniuk a kislány apját, hogy több tévénéző is felismerte a férfit.

Egyelőre azonban sem Új-Zélandon, sem Ausztráliában, sem az Egyesült Államokban nem találják a szülőket.

Az új-zélandi rendőrség - amely azt feltételezi, hogy a kislány anyja otthon maradt -, közölte, aggódik a biztonsága miatt, és eltűntként kezeli. A 27 éves Anan Liut legutoljára 8 napja látták.

A rendőrök kedden házkutatást tartottak a család otthonában és több tárgyat magukkal vittek, hogy további vizsgálatokat végezzenek rajtuk. A hatóságok elmondták: tudnak arról, hogy Hsziééknél előfordult családon belüli erőszak.

Ausztráliában közben bejelentették, hogy a kislány legalább három hétig a mostani nevelőszülőknél marad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×