eur:
389.37
usd:
363.57
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Meghalt az ugrálóváras balesetben megsérült kisfiú

Meghalt az a nyolcéves kisfiú, aki május 1-jén sérült meg, amikor a szél felkapott egy ugrálóvárat Budapesten, a XVIII. kerületben - közölte az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet megbízott főigazgatója.

Szita János közleménye szerint a gyermek az intenzív osztályon minden orvosi kezelés és erőfeszítés ellenére elhunyt.

A gyerek akkor sérült meg súlyosan a koponyáján, amikor a XVIII. kerületi Nagybecskerek utcai sporttelepen a szél felkapott egy felfújható várat, és azt hozzácsapta egy rácsos korlátnak.

A kisgyermeket újra kellett éleszteni, majd este egy kisebb idegsebészeti műtétet is elvégeztek rajta, de ez sem javított az állapotán.

A balesetben összesen heten sérültek meg, mivel a majálisozók közül a felfújható váron több család és gyerek játszott. Az elhunyt kisfiún kívül egy másik gyermek szenvedett súlyos sérüléseket, egy kismama és négy gyermek pedig könnyebben sérült.

A Malévtől bérelt sportpályán tartott rendezvényt az Auchan Magyarország Kft. szervezte. A cég tájékoztatása szerint a rendezvényük lebonyolítását a "komoly referenciával rendelkező" Nebuló Buli elnevezésű cégre bízták.

A cég a légvár működtetésével egy alvállalkozót bízott meg. Az eddigi információk szerint a légvárat rögzítették, ám azt nem tudni, hogy mindez szakszerűen történt-e.

Vizsgálják


A baleset után a kerület rendőrkapitánya az InfoRádióban elmondta: a vár jó néhány métert repült.

Béres László szerint a helyszínen erős szél volt, a szemtanúk is azt állították, hogy az ugrálóvár az erős szél következtében emelkedett fel.

A Budapesti rendőr-főkapitányság szerdán közölte: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

Kormos Endre, a rendőrség sajtóügyeletese elmondta, hogy jelenleg szemtanúkat, az ugrálóvár üzemeltetőjét és szakértőket hallgatnak meg.

Az alábbi videót a helyszínen rögzítette egy szemtanú.

{{video:http://inforadio.hu/mediaplayer.swf?file=/video/070501ugralovar.flv&showdigits=1&overstretch=none}}

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×