eur:
390.84
usd:
365.41
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Facebook.com / Berki Sándor

Elhagyta a pártot a Párbeszéd országgyűlési képviselője

A képviselő már nem érezte úgy, hogy a párt abba az irányba halad, amerre eredetileg elindult. Célja, hogy "terepmunkával" szerezze vissza a vidéki ellenzéki bázist.

"A pártpolitikai megállapodások és háttéralkuk helyett az elvégzendő közösségépítési és szervezési munkán kell, hogy legyen a hangsúly" - írja Facebook-bejegyzésében Berki Sándor, amit a Telex szúrt ki. Ebben bejelentette, hogy kilép a Párbeszédből, de továbbra is a frakció tagja marad.

Döntését úgy indokolta a képviselő, hogy

"a kilépésem oka, hogy a párt olyan úton indult el, ami nem tükrözi eredeti céljait, és ez a párton belül olyan változásokat indított el, amivel nem tudtam azonosulni".

Úgy véli, az ellenzéki pártoknak azon kellene dolgozniuk, hogy visszaszerezzék a korábban elvesztett vidéki bázisokat. Meglátása szerint jelenleg nincsen párt, amely ezt a munkát komolyan gondolná, de azt reméli, hogy ez hamarosan változni fog. "A helyzetet jól szemlélteti, hogy 2022-ben vidéken mindösszesen 2 egyéni választókerületben győzött ellenzéki jelölt, a kormányváltáshoz pedig elengedhetetlen a vidéki építkezés" - írja bejegyzésében.

Tervei szerint erre a munkára fog fókuszálni Nógrád vármegyében, és reméli, hogy országszerte minél többen követik a példát, és elvégzik a szükséges terepmunkát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×