Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Molnár Gyula: Solymár tapasztalata, hogy a Jobbik szavazói nem voksolnak a baloldalra

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Karácsony Gergely a Párbeszéd és az MSZP közös miniszterelnök-jelöltje - erősítette meg a politikus. Molnár Gyula, a szocialisták elnöke szerint ez politikai értelemben eldőlt.

Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, reméli, hogy más pártok is, például a Liberálisok beszállnak ebbe az együttműködésbe, de a Jobbikkal kizárta az összefogást. Hangsúlyozta, azt akarja elérni, hogy az ellenzék politikája ne a pártokról, hanem az emberekről szóljon.

Molnár Gyula szocialista pártelnök is azt mondta, hogy a Jobbikkal elvi alapon kizárt az együttműködés, de taktikailag sem érdemes. Szerinte a solymári időközi választás is ezt bizonyítja, mert kiderült, hogy

ha a Jobbik nem állít jelöltet, szavazói akkor sem voksolnak a baloldalra.

"Bármennyire is fájdalmas és nem szeretem a háromosztatú politikai teret, különösen akkor nem, ha a centrumában látszólag a Fidesz van, a körzetek 30 százalékában az az érdekünk, hogy a jobboldal megosztott módon, valamilyen formában elvigye a szavazatok valahány százalékát, a maradékra azonban mi lehetőleg ne egymással versenyezzünk, hanem egységesen tudjunk fellépni."

Az MSZP-elnök úgy értékelte, hogy 98 százalékban ugyanazt gondolják a jelenlegi helyzetről és a leendő megoldásról.

A közös miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy februárra fölállhat a demokratikus ellenzék árnyékkormánya. Karácsony Gergely közölte: föl akar állítani egy tanácsadó testületet pártok kívüli emberekből, és ez a csapat az ellenzék sokszínűségét kell hogy megmutassa. Ezek az emberek a jövő év elején fogják adni a nevüket és a tekintélyüket a programalkotási folyamathoz – tette hozzá.