eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Az egyik hidat is érintik a mai útlezárások

Félig lezárják az Erzsébet hidat, részben a Belgrád rakpartot, két vasúti átkelőt és több utcát a belvárosban, de közlekedik nosztalgiavillamos is. Autós és BKV-s közlekedési hírek a BKK-tól vasárnapra.

Vasárnapi információk

Lezárják az Erzsébet híd Budára vezető oldalát ma 13:30 és 17 óra között rendezvény miatt.

Lezárták a Nagymező utcát a Király utca és a Paulay Ede utca között rendezvény (Fotóutca Fesztivál) miatt hétfőn délig. A 70-es és a 78-as trolibusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti az Akácfa utca, az Oktogon, illetve a Király utca/Erzsébet körút megállót.

Lezárták az Alkotmány utcát ma estig filmforgatás miatt. A keresztező útvonalakból zsákutca lesz, a forgalmat rendőrök és jelzőőrök irányítják. Az M2A metrópótlóbusz módosított útvonalon közlekedik, az Arany János utca megállóját áthelyezik.

Lezárták a Szent László utcai vasúti átjárót ma 18 óráig pályafelújítás miatt. Kerülni Újpest felől a Berlini utca–Madridi utca–Pozsonyi utca–Béke utca, míg a XIII. kerület irányából a Reitter Ferenc utca–Kámfor utca–Béke utca útvonalon lehet. A 120-as autóbusz mindkét irányban terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Reitter Ferenc utca megállót.

Lezárták az Új Palotai úti vasúti átjárót ma 18 óráig pályafelújítás miatt. Kerülni Újpest irányából a Berda József utca–Pozsonyi utca–Béke utca útvonalon, míg a XIII. kerület felől a Gönczöl utca–Kámfor utca–Szent László utca útvonalon érdemes.

A H5-ös HÉV Pomáz és Szentendre között egy vágányon közlekedik karbantartás miatt ma 21 óráig. A munkálatok miatt menetrendi eltérésre számítsanak.

A Dráva utca Népfürdő utca és Visegrádi utca közötti szakaszán befejeződik az útépítés, ezért a 15-ös és a 115-ös autóbusz ezen a szakaszon ismét az eredeti útvonalon közlekedik és ismét érinti a Dráva utca megállót.

Megváltozott a forgalmi rend az Árpád fejedelem útján a városközpont felé vezető oldalon. Az Üstökös utcába jobbra kanyarodó járművek már a Zsigmond tértől igénybe vehetik abuszsávot.

Futóverseny miatt lezárhatják a III., Barátpatak utcát a Királyok útja és a Kossuth Lajos üdülőpark között, a Pünkösdfürdő utcát Királyok útja és a Kossuth Lajos üdülőpark között, a Királyok útját a Barátpatak utca és a Barátpatak gátja között ma 6 és 18 óra között.

Ma E jelzéssel nosztalgiavillamos közlekedik Újbuda-Központ és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között.

A hétvégén a Pünkösdfürdő utcában a Margó utca és a Napfény utca között sávlezárásra kell készülni kábelrekonstrukciós munkálatok miatt. A váltakozó irányú áthaladást jelzőőrök irányítják.

Lezárták a Belgrád rakpartot az Irányi utca és a Havas utca között vízvezeték-felújítás miatt. A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Kiskörúton át közlekedik, több megálló kimarad.

Sávlezárásra kell számítani az Ajtósi Dürer soron mindkét irányban a Cházár András utca és a Stefánia út között, mert vízvezetéket építenek. A Cházár András utcából nem lehet balra kanyarodni az Ajtósi Dürer sorra, illetve az Ajtósi Dürer sorról balra bekanyarodni aZichy Géza utcába. Szintén mindkét irányban lezártak egy-egy sávot a Dózsa György úton a Thököly út és Damjanich utca között közműépítés miatt. A 74-es és a 75-ös trolibusz Zichy Géza utca megállóját áthelyezték.

A XIII., Klapka utcában a Tüzér utca és a Kassák Lajos utca között csatornát építenek. Lezárták a Klapka utcát a Tüzér utcánál, ezért a Kassák Lajos utca felől zsákutca lett.

A XVIII., Nefelejcs utcában a hőerőműnél útszűkületen kell áthajtani, mert átépítik a buszmegállót. A 182-es és a 184-es autóbusz Hőerőmű megállóját áthelyezték.

Egyirányúsították a XX., Török Flóris utcát a Bíró Mihály utca és a Topánka utca között, mert csatornát építenek. A Topánka utcából a Török Flóris utcába nem lehet balra kikanyarodni. A 166-os autóbusz terelt útvonalon közlekedik, a Gubacsi út/Határ út felé nem érinti az Ady Endre utca (Topánka utca) megállót

Nagykörúti villamospálya-felújítás

A 4-es és a 6-os villamos nem közlekedik a Wesselényi utca/Erzsébet körút és a Harminckettesek tere között pályafelújítás miatt (április 26-ig). Pótlóbusz jár a Wesselényi utca/Erzsébet körút és a Pál utca (Corvin-negyed metróállomás) között.

Közösségi közlekedés

Április 25-ről 26-ra virradóra 22 és 4 óra között a 4-es és a 6-os villamos helyett, továbbá éjjelente a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár.

Április 24-én (hétfőn) hajnalig a Karinthy Frigyes úton is dolgoznak, ezért a dél-budai szakaszon a villamos csak Újbuda-központ felé jár. A Móricz Zsigmond körtér és a Petőfi híd, budai hídfő között a 6-os jelzésű pótlóbusszal utazhatnak. A 133E autóbusz módosított útvonalon jár, a Szent Gellért tér és a Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállóját áthelyezik.

Közúti közlekedés

A Nagykörúton a Dob utca és a Pál utca között mindkét irányban buszsávot alakítottak ki a villamospálya felújítása miatt, az érintett útszakaszon több helyen tilos megállni. A Barcsay utcából az Erzsébet körútra csak jobbra lehet kanyarodni. Az Erzsébet körút Nyugati tér felé vezető oldalán a Blaha Lujza tér után a belső sávot lezárták egy szakaszon.

Április 24-én hétfőn hajnalig a Budafoki utat lezárják a Karinthy Frigyes útnál. A Budafoki útról érkezők mindkét irányból csak jobbra kanyarodva mehetnek tovább.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×