eur:
393.3
usd:
367.44
bux:
67062.43
2024. április 26. péntek Ervin

Novemberben döntenek Újpesten Kiss Péter utódjáról

November 23-ára tűzte ki az időközi országgyűlési választást a főváros IV. kerületében a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken; a helyi választók a júliusban elhunyt szocialista képviselő, Kiss Péter utódjáról dönthetnek majd.

Kiss Péter a főváros 11-es számú (Újpest-Angyalföld északi részét lefedő) országgyűlési egyéni választókerületében szerzett mandátumot idén április 6-án. A politikus azonban hosszan tartó súlyos betegség után júliusban elhunyt.

Mivel a képviselő egyéni választókerületben szerzett mandátumot, ezért időközi választást kell tartani a választókerületben.

Az időközi választás időpontját az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság javaslata alapján hivatalosan az NVB-nek kell kitűznie.

A választási eljárásról szóló törvény szerint az időközi választást a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre kell kitűznie az NVB-nek. A törvény előírja azt is, hogy a választást úgy kell kitűzni, hogy a magyarországi szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen, valamint hogy a szavazást vasárnap kell megtartani.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×