eur:
392.25
usd:
366.04
bux:
66786.28
2024. április 26. péntek Ervin

Orbán Viktor: öt ügy lesz a Fidesz kormányprogramjának középpontjában

Az egészségügy megmentését nevezte az egyik legsürgetőbb kormányzati feladatnak Orbán Viktor, a Fidesz elnöke pénteken, miután látogatást tett egy rendelőintézetben. Orbán Viktor kifejtette: ha kormányra kerülnek, a politika megreformálásának keretében a Fidesz egy olyan kormányprogramot szeretne meghirdetni, amely öt nemzeti ügyet állít középpontba.

A pártelnök az óbudai Szent Margit Rendelőintézet épülete előtt újságíróknak azt mondta: az áprilisi országgyűlési választás valójában az egészségügyről szóló népszavazás is lesz. Hangsúlyozta, szeretnék lezárni azt a korszakot, amely "megnyomorította a magyar egészségügyet", amely miatt az orvosok és az ápolónők tömegesen hagyják el Magyarországot, és nem a tapasztalatszerzés szándékával mennek el, hanem a kényszer űzi el őket, hogy jobban fizetett állásokat keressenek külföldön.

A Fidesz ezt a helyzetet szeretné megváltoztatni, az orvosokra és az ápolónőkre ugyanis itthon van szükség - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy ezt "nem adminisztratív kényszerrel, hanem az egészségügy számára felkínált perspektívával" akarják elérni.

Az óbudai intézményben tett látogatásra utalva a Fidesz elnöke azt mondta: nincs kampány orvosokkal, betegekkel, ápolókkal való találkozó nélkül. Hangsúlyozta, az elmúlt nyolc év egyik legfőbb tapasztalata ugyanis éppen az, hogy az egészségügyben a dolgozókkal való konzultáció hiányában lehetetlen bármilyen eredményt is elérni.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a rendelőintézeti látogatásán a jelenlévőknek kifejtette: a politika megreformálásának keretében a Fidesz egy öt nemzeti ügyet középpontba állító kormányprogramot szeretne meghirdetni, amelyek közül az egyik az egészségügy megmentése. Hozzátette, nem "reformdiktatúrával", hanem az orvostársadalommal közösen megalkotott programmal lehet megmenteni az ágazatot.

A Fidesz elnöke ígéretet tett arra, hogy ha kormányra kerülnek, felvázolnak az egészségügy számára egy célt, egy közös ügyet, amelyet a kormányzat is komolyan gondol, és amelynek érdekében az ágazat dolgozóinak erőfeszítését kéri.

Arra a kérdésre, hogy van-e olyan konkrét lépés, amelyet az elsők között meg kell hozni az egészségügyet érintően, Orbán Viktor úgy válaszolt: legelőször is meg kell akadályozni az egészségügy összeomlását, amelyhez pénzügyi eszközökre van szükség, de "van elég sok felesleges kiadás, hogy ezt meg tudjuk oldani". Hozzáfűzte, az nem költségvetési megtakarítás, hogy elvesznek egy szektortól pénzt, de nem alakítják át a működésének rendjét.

Orbán Viktor, hasonlóan a zuglói zeneiskolában tett keddi látogatásához, a Szent Margit Rendelőintézetbe is Tarlós Istvánnal, a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjével érkezett.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×