Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Navracsics: Az MSZP nem tud mit mondani

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint az MSZP nem tud mit mondani, ha az elmúlt időszak eredményeiről kell beszélni. Molnár Csaba kancelláriaminiszter szerint viszont pont a Fideszes önkormányzatok miatt adósodott el az ország - derült ki az Országgyűlésben a napirend előtti felszólalásokból.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint, ha az MSZP az elmúlt időszak eredményeivel fog kampányolni, csendes időszak vár Magyarországra.

"Az újságban azt olvastam, hogy a Magyar Szocialista Párt az elmúlt időszak eredményeit fogja a kampányának középpontjába állítani. Ha ez valóban így van, akkor egy példátlanul nyugodt, csendes kampányidőszak vár Magyarországra, hiszen vélhetően a Magyar Szocialista Párt nem fog tudni mit mondani, tekintettel arra, hogy nincsen semmi eredménye az MSZP-nek" - jelentette ki.

A frakcióvezető kiemelte, hogy 2009 harmadik negyedévében 7,1 százalékkal zuhant a GDP az egy évvel azelőtti hasonló időszakhoz képest. Navracsics Tibor úgy vélte, a kormány olyan költségvetést hozott létre, mely alapján nem lesz tartható a 3,8 százalékos költségvetési hiány. Mint mondta, Magyarországon mindenki egyetért abban, hogy változásra van szükség.

Molnár Csaba kancelláriaminiszter minderre azt válaszolta, hogy ma 17 százalékkal jobban teljesít a gazdaság, mint a Fidesz kormányzásának utolsó évében, ráadásul pont a Fideszes önkormányzatok miatt adósodott el az ország.

"Az elmúlt két évben Magyarországon több mint 100 Fideszes önkormányzat bocsátott ki kötvényt. Ennek a teljes összege, tisztelt képviselő úr, 276 milliárd forint. Önök csinálják, tisztelt képviselő úr, az ország eladósítását. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, Kecskemét városa, Hódmezővásárhely városa, Sopron városa, Debrecen városa, Esztergom városa, a Pest megyei önkormányzat, Szekszárd, vagy a Zala megyei önkormányzat. Hosszan tudnám sorolni, képviselő úr, ezen a papíron több mint száz Fidesz vezette önkormányzat szerepel" - fogalmazott.

Molnár Csaba hangsúlyozta: az elmúlt nyolc évben 30 százalékkal nőttek Magyarországon a reálkeresetek.